Unibet в деня на шампионата плаши, след като планината избяга от стартовите щандове

Детори беше на борда на Азам, двегодишен, обучен от Джон Госдън, когато колбата избухна през предната част на портите. Жокейът успя да се отдалечи от инцидента, макар и нежно, и се отдръпна от оставащото му пътуване на картата.В резултат на това той ще трябва да премине лекарски преглед, за да вземе двата си резервирани състезания в Нотингам в сряда следобед. Dettori има фантастични вози в три от първите състезания на Групата на Qipco Champions Day в Ascot в събота, когато в допълнение към “Галилео злато”, той също се дължи на партньор Shalaa, най-високия младежки миналия сезон, в британските шампиони Sprint и Journey в Champions Championships & Mares Stakes, състезание, в което завърши Unibet второ място преди 12 месеца. От три години след като Dettori претърпя сезонен титла през есента преди началото на състезанието в Нотингам, само дни по- той трябваше да кара Трев, втория – любим и победител в “Приз на Триумфалната арка”. Джими Стивънсън, лектор на курса на Лестър, каза, че Детори е имал “някои наранявания на меки тъкани, това е нищо важно “, докато Питър Бърл, бизнесменът на ездача, каза във вторник вечерта, че Dettori трябва да е в състояние да кара в сряда.” Той е наранен и болен, това е всичко “, каза Бурлел. “Той имаше много дълга седмица, с тежък месец, но той е наред и ще се качва в Нотингам.Няма никаква загриженост [относно неговите състезания по време на Шампионския Ден]. “Chris Stickels, чиновникът на курса в Ascot, ще вземе окончателно решение в сряда сутринта по курса, който ще бъде използван за шампионските залози , събитието на картата и второто най-богато състезание Flat в британския календар с награден фонд от £ 1.3 млн. Ascot обяви тази година, че Unibet обмисля превключването на шампионските залози да се проведе на проследяване в рамките на стандартен курс миля и четвърт, в опит да се осигури възможно най-доброто място за състезанието.Срещата се провежда на добре мека или по-лоша среда през всеки от последните четири сезона и е организирана на тежка земя преди две години. С вътрешната верига, която не е била напоявана по време летните месеци, описвани като добри за късмет, твърдо място, шансовете са Шампионските залози да се представят на известната си верига, която е добра и мека на меки.

“Ако това е суха нощ, и има минимална прогноза за дъжд, ще преминем към външната пътека “, каза Stickels във вторник вечерта. – Това ми е усещането в момента.Ние искаме да вземем решение в много време, за да знаят хората какво ще Unibet обявят. “Двама от водещите букмейкъри в Ирландия заявиха, че са били изненадани от внезапно нахлуване на пари за Уили Мълинс в залаганията за шампионата на Ирландия за треньори.

Наскоро Mullins загуби около 60 коня от своя низ, когато операцията на Gigginstown Stud на Michael O’Leary преразпредели коне на други ирландски корабостроителници след спор за таксите за обучение [Той беше предложен на 8-15 с Boylesports във вторник сутринта, но след това беше подкрепен през 1-3 и 2-7 до 1-5, преди фирмата да спре Unibet пазара, докато Paddy Power намали коефициентите на Mullins до 1-4. >

“Бяха подкрепени четирицифрени залози, които продължават да идват”, казва Лиам Глин от Boylesports, докато Пол Бинфийлд от “Пади Моуър” казва, че фирмата е “затрупана” от внезапната хазарт, тъй като новините се появиха от стабилния Mullins или от Gordon Elliott, най-близкия му съперник в залаганията, за да го обяснят.