PSV Eindhoven – AFC Ajax

Този мач може да бъде последната битка за първото място много от значение. Никой не може да се получи в заглавието Ередивизи в допълнение към двата най-добри отбора на ПСВ и Аякс, който разделя на масата само една точка. Въпреки, че в дома ще бъде леки фаворити, така или иначе те се възстанови бързо след нещастния елиминирането от Шампионската лига Атлетико Мадрид на?

Стотици фенове наблюдаваха в Айндховен, един от последните практика петък. Играчите се появиха спокойни, навън беше виждал да има добро настроение. Пропуснато само отсъстващ Симон Поулсен, в противен случай трябва да има треньор Филип Коку на разположение на целия отбор. Тъй като, ако повредата в осмия кръг на милионера на конкуренцията хвърли добре зад главата си.

Начало стратег иска резултатът от тази среща по някакъв начин се надценява. “Ние все още ще остане шест обиколки до края,” предупреди той. Очевидно не иска да оказват прекомерни отбор налягане, дори ако възможността да увеличи преднината си на четири точки на челото със сигурност е много привлекателна. “Важно е, че след Atletico’re добре. След един ден почивка, с всеки чувствате много по-добре.”

От началото на годината тя е между ПСВ и Аякс влачат за всеки мач от първенството. Всяко леко колебание имаше най-вече от решаващо значение, тъй като нито един от блоковете не успяха да влязат в такава Lauf да опонентът му се тросна решаваща разлика. Наскоро отказаха да влязат в резултата в Амстердам клуба, които не са бити Неймеген.

По този начин, в деня преди не успя да противодейства смъртен си съперник, Хееренвеен в Айндховен също изненадани от навиване на разстояние точка там. “Той ще играе много. Разбира се, ситуацията ще изглежда по-добре, ако ние спечелим”, добави той Коку. “Единственото, важното е да се получи добър резултат, и ако приемем, че ние произвеждаме звук футбол.”

Есен взаимен ангажимент оказа по-добре за ПСВ, който спечели на Амстердам Арена 2: 1, благодарение на два гола Гастон Перейра, но заради позицията в таблицата определя от резултата, няма друго поражение на Аякс не би да си счупи врата. “Обикновено ние се измие както до края. И всъщност това зависи от подробностите, които в крайна сметка е успешна”, каза Коку.

В петък, Ajax отпразнува своята 116-та годишнина от основаването си. А треньора Франк де Бур знае как най-добре да се празнува. “Три точки ще са най-добрият подарък,” каза той по време на пресконференция. “Но това не е нещо, което играчите активно мислене. Ние не можем да си позволим да загубим. След като завършва ПСВ в Шампионската лига, че това е правилният път да се върне в къщи с три точки.”

Малката му битка също играе само Коку и De Boer, който е много добре запознати предимно церемониални събития. Заедно те наистина играе нищо. И двете са един вид нововъзникващите младо поколение треньори. “Той определя какво ще се случи в ПСВ, особено в áčka. Той все още държи неговата философия, това е неговата сила”, каза той protikolegu му посещение пилот.