5 мача на Ливърпул във Висшата лига

Сега “Ливърпул” и “Манчестър Сити” имат еднакви точки, но в актива “червено” за един мач се проведе по-малко. В “резерв”, мърсисайдцевът остава на гостуващия мач срещу Манчестър Юнайтед, който ще се проведе днес, и затова говори недвусмислено, че след него Ливърпул отново ще може да се върне на първо място, никой няма да реши.

Въпреки това, поне теоретично сега е Ливърпул, който е фаворит в борбата за титлата шампион, който е чакал почти 29 години в Енфийлд. Не може да се каже, че „червеният” е пред един невероятно сложен календар, но ние все още подчертаваме в него петте основни „лакмусови точки”, които очевидно ще дадат отговор – Ливърпул може да се върне на върха на английския футбол този сезон.

“Манчестър Юнайтед” – “ЛИВЕРПУЛ”

27 кръг. 24 февруари

Всички или нищо. 5 мача на Ливърпул във Висшата лига, което може да определи съдбата на заглавието.

Може би само едно нещо, което феновете на Манчестър Юнайтед ще се радват на повече, отколкото ако техният отбор спечели самата лига – това е, за да им попречи да станат шампион на Ливърпул. Пристигането на Оле Гунар Солшер на коучинг моста на манкунитите от Оле Гунар донесе нови идеи, положителни и увереност – три неща, които вече напълно са превърнали Червените дяволи и им позволяват да постигнат резултати, без да знаят горчивината на пораженията във Висшата лига от 16 декември. Тогава MJ загуби от Ливърпул на Анфийлд с резултат 1: 3 и това поражение си заслужаваше работата на треньора Жозе Моуриньо.

Досега всичко изглежда така, Ливърпул, след като победи Манчестър Юнайтед в домакински мач, направи нещо за сър Алекс, защото след като Моуриньо си тръгна, имаше много промени в лагера на Червените дяволи и всички те отидоха в отбора в своя полза. Сега обаче съществуват сериозни съмнения, че Министерството на правосъдието ще „отговори с любезност“ за този вид услуга и ще загуби отново вечния си съперник в момента, в който чашите са много необходими.