Шотландски кръгъл: Нико Кранчар на целта, когато Рейнджърс победи Партик

Кранчар изигра един-двама с другия полузащитник Джейсън Холт, преди да направи място, за да удари дясното стъпало високо в мрежата. С премахване на натиска, Рейнджърс удължиха преднината си пет минути преди края на първия период. Холт вдигна хлабава топка в средата на терена и хвърли Мартин Вагхорн, който се качи на защитата и постави Холидей на ниско ниво пред Райън Скъли. След интервала мъжете на Алън Арчибалд пропуснаха възможността да се върнат в мача чрез Крис Ерскин. Победата премества отбора на Марк Уорбъртън до пето място.

39-годишен мъж е починал, а 18 привърженици са били откарани в болница, след като треньор, превозващ 36 фенове на Рейнджърс, се преобърна в Източен Еършър. Екипът на Лий Кларк изглеждаше сънлив, тъй като „Донс“ два пъти капитализираха от фигури с удари от Андрю Консидин и Аш Тейлър.Рууни спечели победата с втория си гол в мача с оставащите 18 минути. Донсът вече е с четири точки зад Селтик.

Последният удар на Лиъм Полоуърт спаси точка за Инвърнес срещу Хамилтън, като 1: 1 изтегли стремежа на гостите, без загуба, до пет мача в Премиършип. Хамилтън пое преднината, когато Alex D’Acol удари в 18-та минута, но след това Accies отстъпи предимство за втората седмица.

Хората на Martin Canning спечелиха веднъж в лигата този сезон и шанса им да добавят на това беше развалено три минути на прекъсване, когато Полворт завладя топката, побягна вътре и стреля с нисък удар в левия ъгъл, за да спечели точка от Инвърнес.

Дани Суонсън дръпна низовете, докато Св. 2-0 в Рос Каунти.Полузащитникът отвори резултата три минути преди почивката, превръщайки дузпа, след като Крис Кейн бе изтеглен от Джей Макъъли. Обединеното кралство оказва натиск през второто полувреме, но Кейн се втурна към Суонсън през топката, за да запечата победата. \ T пет минути след края на мача. В шампионата. лидерите на лигите Куин на Юга остават две точки ясно след равенството 0: 0 в Dumbarton. Шансовете бяха в премия в първия период и Линдън Дайкс и Джейми Хамил със свободен удар дойдоха най-близо до точкуване за Doonhamers след почивката. Най-близки предизвикатели Hibs домакин Дънди Юнайтед в неделя.