Членът на борда на привържениците на Уест Хям подаде оставка заради противоречиви постове

Спорният официален съвет на привържениците на Уест Хем Юнайтед загуби един от членовете си, след като представителят на притежателите на сезонни билети подаде оставка след обвинения в антисемитизъм, хомофобия и расизъм.

Ник Тъкър се съгласи да се оттегли след поста на неговия уебсайт, Crosss Hammers, бяха привлечени вниманието на Kick It Out, благотворителната организация за борба с дискриминацията на футбола, миналия месец.Kick It Out се свърза с Уест Хем относно публикациите, които изобразяваха ортодоксалните евреи като фенове на Тотнъм, насочиха хомофобски клевети към Брайтън и Хоув Албион и използваха расистки език, за да надпишат снимка на двама азиатски привърженици на Ливърпул. през януари Прочетете повече

Една страница на сайта Crossed Hammers, предлагаща информация за феновете на Уест Хям за гостуванията срещу Тотнъм, показваше снимка, на която се вижда голямо събиране на ортодоксални евреи и беше надписано: „Shite Hart Lane ще бъде разпродайте този сезон с отстъпки за сезонни билети на половин цена “. Друг, показващ ортодоксални евреи, които гледат в контейнери, които изглеждат като кошчета, е надписан: „Шпори!The Scousers of London! ”

Хомофобският език е използван за надпис на снимка на фен на Брайтън, а уебсайтът описва Ливърпул като„ Bin Dippers “, а Кардиф Сити като„ овчари “. Някои от публикациите са изтрити.

Говорителят на Уест Хям каза: „Уест Хем Юнайтед може да потвърди, че след като част от съдържанието на уебсайта му е било привлечено към вниманието на клуба от Kick it Out, се усети и от двете страни, че вече не е подходящо Ник Тъкър да заема позиция в борда на официалните привърженици.Като такъв, Ник предложи оставката си, която беше приета. ” Антисемитизмът няма място във футбола. “

OSB, който беше сформиран през този сезон и ще проведе второто си заседание в сряда, се сблъска с критики, след като Guardian съобщи, че един от неговите представители е изразил подкрепа за Демократичният алианс на футболните момчета, група, осъдена от борци срещу расизма.

Kick It Out се свърза с Уест Хем, след като получи оплаквания за Грег Смит, който присъства, когато 18-членният OSB проведе първата си среща с Карън Брейди, заместник-председателят на Уест Хям и други клубни служители през ноември.Смит, притежател на сезонен билет от Уест Хям, който е на OSB, за да представлява притежателите на сезонни билети от 1966 г., присъства на марш на DFLA в Лондон през октомври.

Уест Хем не предприе действия за отстраняване на Смит от OSB след като е бил предупреден за неговата подкрепа за DFLA. Клубът заяви, че представители са избрани от независим комитет от четирима, който включва сър Тревър Брукинг. Той не е отговорил на въпроси от Guardian относно това дали е провеждал предишни проверки или си е запазил правото да налага вето на членовете.

„За съжаление трябваше да се разделя с официалния съвет на привържениците на West Ham United чрез„ кашлица “ взаимно съгласие “, написа Тъкър на Facebook страницата на кръстосаните чукове тази седмица. „Предполагам, че лицето и хуморът ми просто не пасват.Благодаря на тези, които ме поставиха там с вашите препоръки, но предполагам, че ние сме просто фенове на динозаври, които клубът би искал да изчезне. ”