Чешки съдия по Роланд Гарос: Стресът при летене …

Просто се опитайте да си представите. Десетки хиляди хора ви наблюдават на място. Още милиони екрани. Вашите действия могат да променят спортната история, да напишат съдбата на победителите или губещите, да решат за милионите награди. Присъдата – може би с обслужващия персонал – е само част от секундата. “Когато правиш топки, които летят със скорост над 200 километра в час, вие, разбира се, сте под натиск. Вие не искате да се правят грешки, което има значение не само вас, но и на целия турнир “, казва чешките съдии.

Разбира се, мощност бар съдии не е неограничен. Решението им може да бъде коригирано от съдия-съдията, или “окото на ястреба” може да бъде коригирано. “Всички са под стрес. Мнозина смятат, че е лесно. Бих препоръчал да го опитате “, се смее Подуюлова.. В 25 години, за първи път започна като роден на турнир от Големия шлем

Destiny наричаме Острава

в Париж не е достатъчно да се взира. “Атмосферата е абсолютно невероятно Големия шлем! Не е за вярване колко много хора идват да видят не само тенис, но и развесели. Как те могат да възбуди играчи, това е перфектното шоу “, разказва първите впечатления на Ролан Гарос. Начало Въпреки младостта му, той все още не е достатъчно опитен като съдия. Тя беше най-финалите Федерер с Джокович в Дубай, на мач Ферер срещу Бердих в Доха или съвпадат Раонич с Nišikorim в Токио.

“Това е невероятно да бъда там, когато играчите наистина дърпа за всяка топка до последно докато няма ясен победител “, казва симпатичната блондинка орли.Точно преди клуба имаше тенис, преди да дойде фатален разговор от Острава. “Нуждаем се от подкрепа от съдията за нашия съперник”, чула тя през лятото на 2006 г. С течение на времето вкусът и възможността нарастваха. Но в същото време е дошло времето да решите: да продължите кариерата на тенис или рефера? Не беше толкова трудна дилема, тъй като Подюклова, като съдия, имаше по-добри перспективи, отколкото неумолимата конкуренция на играчите. Тя също така изучава, притежава магистърска степен по експериментална биология и завършва последния семестър на фармацевтичен асистент. Какво е необходимо?

“Оставям го свободен. Сега правя тенис. Всичко зависи от шансовете, които получавам “, казва той.В големите турнири той може да спечели прилична сделка, като говори за стотици долари на ден. Да не говорим за опита, който тази работа носи на нея. “Харесва ми да пътувам и да се запозная с нови хора, култура и кухня, което правят”, казва той. . Естествено попадне в близост звезди, но по-тесен контакт с тях, поради своята професия не може да следва

подпис от Надал? Конфликт на интереси

“Разбира се, човек има тенденция да прави снимки или поне да има подпис. Но това е конфликт на интереси и можете да бъдете елиминирани от целия турнир с възможни последици “, казва той. Освен това има и недостатъци, разбира се.Въпреки че пътуванията на Podjukl, може да е доста досадно. “Вие се движите от турнир до турнир, променяте часовата зона и климата, а вие сте нервни и уморени. . Едва dopískáte финалите на същия турнир и на следващия ден реша квалификация друго ”

В очакване на нея и Уимбълдън и US Open

Podjuklová вече прие правилата за тенис на английски, така че може да направи и мачове за ездача. Вече го изпробвах, но…”Аз съм само в началото, така че нека видим докъде мога да го направя.В крайна сметка, това е голяма отговорност и ще се събере в допълнение към опита и смелост “, признава той.

В допълнение към Ролан Гарос започва на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ, докато все още в letoška не посети някоя от Големия шлем. – Дори не сънувах, че ще отида един на всеки трима от четири в една година. Той е там: Какъв ден, този опит! Работата е направо напред. “Нека нейната история вдъхновяващо.