Чешка приказка с тъжен край

След като се установих по-удобно, започнах да гледам феновете, които всяка минута все повече и повече изпълваха стадиона. Хора от различни възрасти, от петгодишни деца до възрастни хора, отидоха да радват за любимия си отбор. Очевидно е, че за тях домашна игра “Спарта” – истинска почивка, където можете да се забавлявате много. Трябва да се отбележи, че на трибуните имаше много момичета и не всички дойдоха с млади хора, някои гледат само играта. И разбира се чужденци, от всички страни чуха различна реч. От дясната ми страна няколко души говориха на немски, от горе седяха представители на някаква азиатска страна, имаше англичани. Трябва да се отбележи, че западните хора са много различни от нашите хора. Тук все повече се освобождава и се държи много по-културно. След яденето на баварските колбаси, които са изпържени точно на стадиона, и след като изпиха чаша кола, никой не е твърде мързелив и хвърля боклук в специални кошчета. За мен беше шок, че след мача стадионът беше чист, както преди мача. И разбира се, никой не яде слънчоглед!

Чешка приказка с тъжен край

Освен това беше поразено от факта, че няколко минути преди срещата трибуните бяха почти пълни и веднага щом зазвуча стартовата свирка, хората вече бяха на земята. Все още не можех да разбера защо нямаше покойници, имаше дори мисъл, че не им е позволено по някаква причина. Оказа се, че те просто ценят точността и всички зрители наистина идват навреме. Само си помислете, че след свирката не е дошъл фен … какво се нарича, научете се!

Когато футболистите от екипа на Прага избягаха да загреят – стадионът избухна. Играчите не се отдръпнаха и започнаха да благодарят на феновете още преди мача за подкрепа на отговора с аплодисменти. Любопитно е, че по време на загряването екипът беше активно подкрепен от талисмана на клуба, който се състезаваше и създаваше спартанците за „футболна битка”. Още преди играта забелязах един много любопитен момент. Всички защитници на Спарта играят в сини ботуши, халфове в жълто, напред в бяло.