Цялата тази схема стана релси в края на 90-те години

Украинският флаг е до името на екипа, а фактът, че има малко украинци там, като цяло, никой не мисли за това. Най-важното е да се играе добре – типичната логика за обикновения човек, който гледа във вечерния футбол под бирата. И тази ситуация вече е станала тенденция, тя е реалност. Богатите собственици на клубове не спестяват средства за своето потомство и до известна степен могат да бъдат разбрани: защо отглеждат млади хора, чакат ги да се катерят, ако могат да си купят готовия продукт зад кордона? Това обаче е въпрос за мястото на парите във футбола, което скоро ще бъде разгледано по-подробно на нашия уебсайт.

Така че тук. Цялата тази схема стана релси в края на 90-те години, когато трансферите на чуждестранни играчи започнаха да се правят все по-често, а през 2000-те просто се превърнаха в система. Макар че опитите за спасяване на ситуацията с официален лимит на чуждестранни играчи сега се изплъзват, това състояние на нещата се възприема спокойно и без него днешният футбол едва ли може да бъде представен. Но ако се обърнем към историята, можем да заключим, че по-рано, когато 95% от италианците играха в Италия и колкото много испанци в Испания, футболът беше по-непредсказуем. Например не беше застрахован „Реал” срещу футболист, като експлодираща Югославия. Помислете за това на примера на Шампионската лига, докато европейската купа.

В 56-ия (4: 3) и 59-ия (2: 0) Реал Мадрид едва изпусна краката си във финалните мачове от френския клуб Реймс, в който естествено играха само французите.

Представете си днес Лига 1, в която играят всички играчи на френския национален отбор! Веднага една от най-силните лиги. Но не за това. В 66-та година отново “Реал” отново едва издуха краката си, този път от югославския “Партизан”.