Хамилтън направи полюс в Канада, Vettela предаде техниката

Розберг този сезон победи само Хамилтън в квалификациите в Барселона днес за лидер на шампионата са намалели с 309 хилядни от секундата. Хамилтън ще атакува четвъртата си победа в Монреал от 44-ия полпозишън в кариерата си.

“Това не беше най-лесният ден”, заяви Хамилтън, който не успя да карам бързо обиколка в днешния окончателен тренировка. “Така че аз се слях и не знаех дали настройката ще бъде наред. Радвам се, че бързах.За днес, обаче, не точки не се откажат от нея утре “, заяви британецът, който загуби победа в предишния Монако Гран При поради неразбираеми питстоп.

Розберг не успя да Монреал да повторите последния си година квалификационен победа след състезанието беше видимо разочарован. “Завършването на квалификацията съвсем не беше моя. Но вие можете да изпревари тук, така че през все още не е “, каза заместник-шампион на света, което от своя страна губи MS Хамилтън 10 точки.

На третия път на пистата Жил Вилньов извади Фин Кими Райконен във Ферари. Вторият ред ще бъде с него сънародника си Валтери Ботас от Уилямс стабилна.

Провалът завърши квалификацията за второто Ферари на немски Себастиан Фетел.Третият мъж на генералното класиране MS поради технически проблеми или не преминете от първия квалификационен и трябваше да започне от петнадесето място. Около два часа след квалификацията бе наказан от загубата на пет позиции за нарушаване на правилата на обучение и ще бъде на стартовата решетка за последните две.

“Имахме технически проблем, който се опитвахме да решим, но той не успя и ни липсваше производителност. Надявам се да го поправим в състезанието “, каза Фетел. – Една малка част се счупи. Нищо скъпо, но напълно ни парализира.Това е жестоко “, заяви четирикратният световен шампион от въздействието на Red Bull.

И това не знаех, че неговата позиция в състезанието още по-сложно наказание на членовете на Комисията счита, че в днешния обучение изпревари Робърт Marhiho Екип Manor , въпреки че червените знамена избледняват. Фетел ще бъде на стартовата решетка зад британеца Дженсън Бътън, който в квалификация поради технически трудности или неговия местен Макларън не започва и първоначално е бил би трябвало да е последната.