Футболистите от Бърно заминаха в Яблонец. Лоялност, Котал беше ядосан

Jablonec най-накрая беше милостив към футболистите от Бърно, гостите взеха поражението от 0: 3 на Моравия в събота, като лигата на Kotal спадна до осмото място.

Вместо да пусне дуел, той не свидетелства. В седма минута Павел Завадил, капитанът на Бърно, умело изкриви топката през стената. – Мислех, че вече е на портата – призна 37-годишният Спилмахер. Михал Барта обаче хвърли единствената опасна ракета между джаблонековия стълб. И тогава Северна Бохемия започна…

“Нашето представление беше без футболни параметри, които биха могли да доведат до успех”, оплака се Котал. “Ние вървим гладко, но ни липсва акцентът и опитът на личните битки. Това е наивната грешка, която опонентът може да използва.Трудно е да се играе “, продължи треньорът на Бърно. На практика изглеждаше така: 37. Минута: Отклонената топка след стандарт Jablonec, капитан Завадил е малко категоричен. – Играчът ми изкрещя, загубих ориентацията си – отвърна той. Събитието бе прекратено от Станислав Текъл, който отбранител от Бърно се опита да попадне безнадеждно в капан. – Говорим за това да не свирим нито един от нашите издънки. Една евтина цел, жалко да говорим, казва Котал.

71.минута: Мирослав Керестеш не може да се справи с лека топка на терена…”Направихме собствено натиск върху себе си, топката влезе в колата и това беше цел”, казва Завадил вторият домашен мач, написан от Vjačeslav Karavaev. Като че ли тази разпуснатост е предшественик на края на ужаса. “Ако нашият опонент използваше нашия сън през последните десет минути, той завърши с провал”, размишляваше Котал, който пропусна разбъркания шутър в северната част на Бохемия, Якуб nezníček. Но дори и присъствието му няма да промени нищо. Brněnský zmar завърши втората интервенция на Tecl, а други господа от отбора на домакините отказаха.

Zbrojovka не потвърди твърдата реч от предишната седмица, когато Olomouc беше елиминиран у дома 2-0.Напротив, тя по-скоро потвърди, че изпълненията й са като ден и нощ. „Яблонец спечели заслужено. Трябва да се поучим от него – каза капитан Завадил. “Бих искал нашите играчи да мислят, че подобно представление не би било достатъчно срещу Zlín следващата седмица,” добави Kotal. Моравското дерби е по график в Кралове поле в събота.

Но в Яблонец имаше удовлетворение, особено с представянето на Текла, който вкара два гола и спечели един Караваев. “Той играе футбол в движение, предлага се и се възнаграждава за головете”, каза Текла, треньорът на чирака Зденко Фрал, похвали Tecla. „Знаехме, че в Бърно има много сложна защита и че няма да е лесно да се направи цел срещу нея.За щастие, Tecl трансформира първия ни и ние принудихме нашите съперници да отворят играта малко във втората половина, което ни подхожда. Заслужихме да спечелим, въпреки че можехме да дадем повече от три гола, ”каза Фръал, който се отправи към левия защитник Хибш от Спарта, който се представи много добре и спечели важния първи гол.