Финансите са – няма покупки

Кога екипът с „Емирейтс“ ще започне да харчи наистина, подкрепяйки амбициите на шампионите с бизнеса? Нека се опитаме да разберем това, като очертаем определен списък от причини за британската пасивност на летния пазар.

Финансите са – няма покупки. Какви са причините за пасивността на Арсенал на трансферния пазар?
Необичайно е да се действа в огромното информационно поле. Финансите, които паднаха на „артилеристите”, задължават Арсен Венгра да влезе в съвсем различна игра, различна от тази, която той играе от години. Вниманието на пресата, претенциозният шум, цял куп слухове и предположения, премахват шансовете на Арсенал да действа в тайна. Wenger не е свикнал да работи по този начин.Обикновено всички френски планове за прехвърляне са били пазени в тайна и в крайна сметка светът не е бил познат на никой от Тиери Анри и Робин ван Перси, които в крайна сметка станали легенди като клубове и нападатели от най-високия клас. Както е известно, приоритетната цел на “артилеристите” е да подпишат нападател в световен мащаб, който може да стане аналог на гореспоменатите звезди, но тук нещо е – в тази област търсенето е много високо и предлагането е много ограничено. Трудно е да се намери наистина силно готово напред и кой знае дали абстрактният Суарес или Игуаин иска да отиде в Емирейтс. За това точно в следващия параграф.

Арсенал е престанал да бъде приоритет. Дълги години без трофеи и силни победи, съчетани със загуба на доверие в техните способности, отнеха на “артилеристите” предишния чар. Уви, но сега топ-класовите играчи не смятат отбора на Венгер, като вариант номер едно да продължат футболната си кариера.