Финална маса на Висшата лига 2017/18

“Vanguey, днес сме с вас …”. Финална маса на Висшата лига 2017/18
“Спартак” след шампионата, “Краснодар” и “Ахмат” – европейски купи, а капачката на Тула като главен кандидат за полета.

Отказ от отговорност: местата са разпределени още преди началото на шампионата, играе мачове от първия кръг на влияние не са имали. Не се занимавай с писателя, колкото може.

1. Зенит. След две години без Шампионската лига Petrograders имаха примерно лято. Те поканиха най-големия треньор от Европа, укрепиха серия (както ключови изпълнители като Paredes, така и ротация добавиха променливост). 1-2 най-добри трансфери за Русия от “Зенит” със сигурност ще видим, че клубът най-накрая ще потвърди титлата на основния фаворит на шампионата.

2. ЦСКА Москва. За разлика от “Зенит” ЦСКА имаше много тихо лято, но за ЦСКА това е обичайната държава – да действа като притежател на 13-14 души. През зимата, когато отборът показа Гончаренко интересна игра и след пълна преди началото на сезона, с бясно прогресивна Головин и, ако е рекъл Бог, най-накрая здрава Дзагоев място в Шампионската лига не трябва да ходи никъде.

“Vanguey, днес сме с вас …”. Финална маса на Висшата лига 2017/18
Снимка: R-Спорт

3. “Спартак”. След този ред Ваня Кузнецов, Рома Герасимов и всички познати хора от Спартак ще се откажат от мен, но въпреки това. Не вярвам в повторението на шампионата “Спартак”. Не бяха събрани пет причини, но мога да глас три.

– КБ проведе перфектния минал сезон, в който много се събраха. Повтарянето на такава “идеална буря” в продължение на две последователни години е изключително съмнително.

– “Спартак” не стана по-силен в сравнение с миналия сезон. В същото време основните конкуренти или сериозно се увеличиха (като Zenit), или достигнаха проектния капацитет (като ЦСКА).

– Карере & Co. трябва да играеш на два фронта – Добавяне на европейски купи и затова едно от основните предимства на есента, когато те са наранени, тази година KB няма. Как ще премине тази част с 2 игри на седмица е голям въпрос.

4. “Локомотив”. Вярно е, че такива проблеми ще бъдат Локомотив. Клубът очевидно официално отказва дори да напише амбициите на шампионата и да се съсредоточи върху “влизането в европейските купи”. Добре, екипът на Semin под определено ниво няма да се понижи, така че в Лига Европа клубът ще получи 99%. Само тук се чака феновете на железопътните работници?