Уимбълдън: Muguruza изненадва всички – дори и себе си – чрез постигане на окончателно

Малко преди откриването си мач на Уимбълдън през миналата седмица, на испанския играч Гарбине Мугуруса изпрати шегува текст към сънародничката си Кончита Мартинес, който спечели турнира през 1994 година.

“Ние се смеят…защото аз бях като, “Кончита, аз не съм сигурен за трева.” 21-годишният не е ли след втория кръг в двете си предишни посещения Всички Ингланд Клъб, и подготовката й за участие в турнира тази година бяха включени два ранни изходи в Бирмингам и Ийстбърн

тя никога не е обичал да играе на трева -. отскока на топката е “странно”, е казала – и то не приличаше на повърхността щеше да бъде по-приятелски настроени през този сезон.

текстове Мартинес в отговор, обаче, показва, че има вяра. “Тя е като” Хайде, вие може да играе добре. “Тя просто ми казва всеки ден, всеки мач,” Продължавайте да правите страхотно. “Ми дава сила”.

В четвъртък стана ясно, доста колко енергия, когато 6 фута Muguruza изпратени Агниешка Радванска, за да спечели място в първата по рода си от Големия шлем окончателен, на първата си някога посещение на централния корт.

нямаше никой по-изненадан от самата испанецът.Тъй като тя разби форхенд победител да вземе мача с 6-2, 3-6, 6-3, тя изпусна ракета, сложи ръце на лицето си, и се срина по лице върху тревата. “Аз нямам думи да го обясня”, каза тя след малко, мигащи характеристика й трапчинки усмивка. “Работил съм целия си живот, за да се постигне този момент.”

Трейси Остин, commentating за Би Би Си, беше ясно за значението на победата, казвайки: “. Една звезда се ражда в женския тенис”

Но все пак тя е класирана номер 20 в света и е два пъти достигна до четвъртфиналите на Ролан Гарос – бие Серина Уилямс миналата година – това изглежда почти успех е дошъл по-рано от очакваното, дори и изключително симпатичен испанец

на въпрос в нея пресконференция след мача, за да обясни второто си набор потреперване, когато тя пусна полския си противник върнаха в мача, за да спечели шест поредни игри, вече се засмя и каза: “е, аз мисля, че беше 6 -2, 3-1 [с].Аз бях като, какво от това? “

Muguruza има двойно гражданство, след като е роден във Венецуела, испански баски баща и майка на Венецуела. Семейството се премества в Барселона, когато е била малко дете, а тя рядко посещава южноамериканската държава.

Това е една дилема, все едно, когато тя е била принудена миналата година да се избере коя държава да представлява: “Семейството ми, половината е в Испания, а другата половина е във Венецуела. Някой ще ме мразят, така че аз не искам да се избере “Тя избрала, обаче, за Испания

В свободното си време тя гледа тенис и обича да готви -“.. Сладки неща, със захар, а не със сол.Знам, че това не е добре за мен, но това е начинът, обичам да прекарвам времето си. “

След като не се очаква да се справят добре по-малко й любим повърхност, играчът заяви родителите й не да гледат играта си в Лондон. “Те [каза] ми преди два дни,” Ние искаме да дойде. “Аз казах:” Не! Не променяйте нищо! “Беше си мият зъбите си по същия начин и ставане от леглото с помощта на същия крак, тя се разсмя, така че да не Jinx неочаквано й план.

Но биха били те идва в събота, за да гледате я вземе на Уилямс, който победи Мария Шарапова в другата полуфинала? Тя тъкмо се канеше да отида и да говоря с тях, каза тя с усмивка. “Ние ще обсъдим.”