Уелски спомени за Ивор Олчърч, отбелязващ гол за вековете

Република О’Ирландия и Дания направиха състезателен футболен мач в понеделник вечерта. Това беше петият път, когато го направиха през последните 24 месеца, продължението на мрачен екзистенциален коловоз, който естествено напомни на The Fiver за легендарния филм на Бил Мъри. Имаме предвид, разбира се, Гарфийлд: Приказка за две котенца. Само 80 минути на дължина, но човече, изглеждаше, че никога няма да свърши. Най-малко успешният от неговите колаборации на Уес Андерсън, в книгата на The Fiver’s. Subs, моля, проверете.

В резултат на това равенство 1-1 ирландците бяха изпратени в чистилището на плейофите на Евро 2020. Те най-вероятно ще пътуват до Уелс, Словакия или Босна и Херцеговина на полуфинала, въпреки че уелсците се надяват да дадат на О’Ирландия и плейофите голямото боди, като се класират автоматично.Те могат да го направят, като изпратят Унгария в Кардиф във вторник вечерта, което ще бъде помогнато, ако Райън Гигс реши да стартира Гарет Бейл и Арън Рамзи, и двамата се мъчат малко да се върнат в пълната си форма. Това би означавало понижение за машината за гол Хари Уилсън, но Реал Мадрид и Ювентус козират Борнемут и това е точно така.

„Ще бъде трудно да се подбере отбора“, призна Гигс, взирайки се в средното разстояние, докато говори, почти сякаш непрекъснато мисли за работата, която би могъл да върши в момента, ако просто беше проявил малко повече търпение в последната си. Вътрешната му болка може да отшуми малко, ако Уелс запечата сделката и той става едва третият мениджър в историята, който отвежда Уелс на основен финал.И техният полет за Световната купа през 1958 г. трябва да му предложи някакво насърчение, тъй като уелците победиха унгарците в този турнир, Ивор Олчърч вкара гол за вековете. Ето, че Бейл перлира също толкова вкусен. Може би пазачът може да хвърли и подобна грандиозна истерика. Знаете, пръстите са скръстени, защото всъщност си струва да се повтори някаква история. НА ЖИВО НА ГОЛЯМ УЕБСАЙТ

„Големите демокрации отиват там, където има хиляди години традиции и култури и те искат да живеят така, както те искат . Те имат собствена визия. За мен това е вид тероризъм. Икономически тероризъм. А големите демокрации вътре са в известен смисъл диктатури, защото искат да наложат своята визия ”- Ерик Кантона започва чата си със Сид Лоу. Facebook Twitter Pinterest Yer man.Снимка: Педро Гомес / Гети Имиджис / The Guardian ПРЕПОРЪЧАНО ГЛЕДАНЕ

Това е вашето момче, Дейвид Скуайърс, със следващите ви големи телевизионни препивания. Можете да получите и копие от него. Facebook Twitter Pinterest Възпроизвеждане на трейлър. Илюстрация: Дейвид Скуайърс / The Guardian ПРЕПОРЪЧАНО ГЛАСУВАНЕ

„Гарет Бейл казва, че всъщност не се радва на културата в Реал Мадрид и предпочита да играе с Уелс. Но като се има предвид, че той е трябвало да бъде фен на момчетата в клуба (показвайки на всички снимката му като дете, облечен в ризата им), бихте очаквали той да ги е последвал малко и да има някаква представа за изискванията на играта за клуб. Но от начина, по който изглежда, че не желае да се ангажира с това, сякаш дори не е следвал колоните на Сид Лоу през годините, ако е бил толкова сляп.Може би това, от което се нуждае, е да се регистрира в The Fiver, за да не пропуска връзките към статиите на Сид. И очаквам, че нито една от „оживеността“ на Fiver няма да бъде загубена в превод на испанска версия “- Дейвид Уол.

„ Марк Нютон се чуди колко други публикации са украсени с името на Благородния Франсис на Fiver Letters (писма от Fiver от вчера)?Ето един доста близък до дома “- Алън Мърфи.

„ Мога ли да твърдя, че съм третият от сигурно само три педанта (с Марк и Ноубъл), който чете „The Fiver“ и „The Economist“, а вторият от само двама са публикували писма и в двете. (Наистина не искате да знаете от какво съм се оплаквал.) Знам, че това наистина е безинтересно, но раздавате награди и аз съм отчаян “- Робърт Макмилан.

„ Не съм Не пишех от известно време, главно тъй като похарчих / пропилях по-голямата част от тази година, изнасяйки презентации за Брекзит и строителната индустрия, но и защото, подобно на Манчестър Юнайтед и Арсенал, мислех, че ще взема този сезон. Както обаче каза великият Майкъл Корлеоне…”- Благородният Франсис.

Изпращайте писмата си на the.boss@theguardian.com.И винаги можете да туитвате The Fiver чрез @guardian_sport. Днешният победител в нашето писмо не е денят…Дейвид Уол, който изпраща копие от „Не мога да се влюбя в теб“. Имаме още награди, които да раздаваме, така че вземете драскане. НОВИНИ, БИТОВЕ И ЛОПОВЕ

Робърт Морено направи път Луис Енрике да се завърне като мениджър на Испания. “Решенията на Луис Енрике по отношение на персонала му, както и решението на Робърт да не продължи, когато разбра, че Луис Енрике иска да се върне, са лични неща”, подуши професионалната испанска пресконференция на Луис Рубиалес. „Трябва да ги попиташ.“ Facebook Twitter Pinterest О, вижте, това е друга пресконференция на Luis Rubiales, за да обявите смяна на мениджъра.Снимка: carscar del Pozo / AFP чрез Getty Images

Челси се бори за бита, за да подпише Бен Чилуел, но едва ли ще чуе до декември дали забраната за трансфер от два прозореца ще бъде отменена от CAS.

Мик Маккарти все още се чувства зачервен от гордост сега, когато О’Ирландия трябва да преживее агонията от липсата на Евро 2020 отново в плейофите. “Разочарован съм от резултата, но това е единственото нещо, от което съм разочарован”, той изпадна в съзнание.

Манчестър Сити направи рекорд в клуба 535,2 млн. Паунда през миналия сезон и сега очевидно има само 30 млн. Паунда отстъпка е толкова добър в правенето на пари, колкото Манчестър Юнайтед.Не можете ли просто да помиришете романтиката?

Всички трябва да наблюдаваме мачовете на Англия отзад дивана, защото атакуващата им игра е „плашеща“, според Маркус Рашфорд.

И тъй Декември 2022 г. ще бъде краят на футбола, какъвто го познаваме, организаторите от Световната купа по етика са наели два круизни кораба, които да служат като плаващи хотели за всички фенове, които могат да си направят труда. „Сигурни сме, че феновете от цял ​​свят ще бъдат развълнувани от перспективата да останат на борда на круизен кораб“, изтръгна костюм на EWC. ОЩЕ ИСКАШ ОЩЕ?

Нападателят на Уелс с повече наказателни присъди, отколкото . От Пол Браун.

Джулиан Нагелсманн да поеме “Шпорите”? Арсенал буквално да нахлуе за Пау Торес на Виляреал?Тези слухове и други са разпространени от днешния Мил.

Присъдата на Пол Дойл за последното равенство на Република О’Ирландия с Дания с 1: 1.

Има достатъчно млади таланти в W -Лига, която да му помогне да оцелее при загубата на Сам Кер от Челси, смята Ела Райли. Facebook Twitter Pinterest Мери Фаулър от Аделаида. Снимка: Jeremy Ng / AAP

О, и ако това е вашето нещо…можете да следвате Big Website в Big Social FaceSpace. И ИНСТАЧАТ, ПРЕПОРЪЧВАНО ДА ПРИСЪСТВИТЕ

Билетите все още са на разположение за Футболната седмична специална Коледа [на 27 ноември! – Fiver Grinch Ed], живеят в Лондон. Вземете ги тук. „НЕ СЕ ИЗБРАЗВА АКО ЦЕЛУВАТ КРИСТИ ЯМАГУЧИ, НЕ ВЪВЕЖДАТЕ В ДОМА“