Трикове за щастие, честване на празника. Дори феновете се борят за печалбите

“Семеен празник? Бабо, аз съжалявам, всичко най-добро, но не мога, защото това е футбол. ”

” Скъпа, къде ми бельо за късмет? Без тях не можем да спечелим. ”

” Шефе, имаш ли нещо против, ако дойда да работя? Аз съм болен. ”

Може би е имало през последните няколко дни в семействата на феновете на Ювентус и Барселона. . Поне според проучване на поведението и ритуалите на футболните фенове, които позволяват на MasterCard

Тя показва, че италианците и испанците са – какво по футбол – nejpověrčivější в Европа. И тези две нации ще се състезават в събота във финалите на Шампионската лига. Съвпадение Ювентус – Барселона ще започне в 20:45 часа

Изследването показва, че суеверието, свързано с футболни вярва, 70 процента от италианските фенове..Популярно облекло трябва да има 50% от италианските футболни ентусиасти, които гледат мача на отбора си.

Само няколко процента от тези испанци имат статистически данни. Напротив, най-малко суеверните са феновете в Португалия (23%). Футболът е ежедневна част от живота на европейците. Около 43% от почитателите предпочитат семейни дела. Може би по-семейно тържество за мача извини 69% от италианците, 60% от испанците и 50 процента от французите.

“Футбол без фенове няма да бъде същото. Те са като сърдечния ритъм на играта и страстта им е невероятна.В момента, в който излезе от тунела, ако се сблъскате с една стена от шум, който може да се създаде, и то дава на играчите огромен тласък “, коментира резултатите от изследването на бившата Германска халф Михаел Балак.

Думите му бяха потвърдени от още резултатите от изследването. Приблизително всеки трети европейски фен по време на работа най-малко веднъж хвърли болен.

Девет от десет испански футболни фенове са готови за любимия си отбор, за да пътуват в чужбина. И там прекарва средно почти 17 000 корони, което е най-голямо в Европа.Средната сума, изразходвана по време на футболни мачове в чужбина е около 9300 крони.

Проучване на MasterCard, проведено в единадесет европейски държави (Англия, Франция, Италия, Унгария, Германия, Нидерландия, Португалия, Русия, Испания, Швеция и Турция). Съдебният процес участват 5017 респонденти.