Той е голям човек, който не се пази от краката

Той е голям човек, който не се пази от краката му. Как “Ювентус” разруши “Барселона”
Андрей Клешенок – по стъпките на супер мача в Торино.

Този, който е видял Париж, може да умре. Сен Торино – Забравя Париж.

Луис Енрике осъзна грешката, която му струваше точки в Малага. Изглежда, че защитата на Гомес от критиката му е отнела повече време, отколкото да мисли за мястото му в стартовата линия. Очаква се португалците да останат в резерв. “Ювентус” е твърде силен, за да му даде подаръци.

Липсата на каталайци от Гомес не помогна. Домакините прерязаха “Барса” на две. Референтната зона е неуспешна; Цялата “Барка” е по-ниска от Iniesta – средното ниво. Меуниър, Умти, Роберто … Бускети е единственият, който може да балансира този отбор.

“Барселона” е голям човек, който не се пази от краката му.

Той е голям човек, който не се пази от краката му. Как “Ювентус” разруши “Барселона”
Снимки: UEFA.com

Подобен проблем беше и с Ювентус. “Сенора” накуцваше на левия си крак. Пианих и Кедира играят в основната зона на Ювентус. Миралем е отляво, Сами е отдясно. Босненецът не е силен в отбранителната игра, физически слаб и следователно от лявата си ръка – почти всемогъщ Манджукич.

Но в мача, от дясната страна на Меси, това не е достатъчно. Когато Меси свири, зоната трябва да бъде заключена до ключалка, която не само ще я спре – ще я смаже и отгоре. Аленаторът го направи с лекота на гений. Едно неуловимо решение. Току-що смених Кедира и Пянич на някои места.

Allegri ясно показа къде е умението на един дебел тактик и къде – суетата на един чирак.

Меси не харесва, когато играят с него. Той е твърде привикнал към ролята на гений. Неподходящият. Свикнала съм със съдии. Състезателите са свикнали – толкова много, че не упражняват особен натиск. Престанете да опитвате. И да натиснете – не.

Не и в този ден. Лео играе в зоната, където се намират Chiellini и Manjukic. Марио избута Меси през първата половина. Леко го стисна до бордюра, sfamilyarnichal – грабна от врата, даде миризма на аромата, прошепна няколко любезни.

Той не харесва Меси, когато преди неговия гений не се отдалечи предварително. Той мига. Обещавам. Това не работи добре. Казах: ако Манджукич е в униформа, Меси няма да може да диша.

И все още беше най-добрият в Барса. Само Нимар имаше Алвес.

Правилно казва Дибала: той не е Меси. Но Меси не е Дибала. Във всичко, което се отнася до техниката на удара, той признава на Пауло. Дибала е универсален, точен, креативен … Единственият, който съм виждал, е кой може да достигне нивото на изпълнение на друго, чудесно ювентино.

Тя струва 100 милиона. Сега си заслужава. Да, Дибала не победи 40 гола на сезон. Никога не бе отбелязан “Кротон” или “Пескара”. Не очарова с екзотични фантазии, като Неймар. И не отива на всички, само за да украсява настойника.