Така минаха шест месеца, но веднага щом Адриано

Неговият приятел, Алемао, твърди, че не се е случило нищо диво. Почти. “Пиеше предимно бира – имаше достатъчно алкохол”, твърди той, като отхвърля слуховете за пристрастяването на нападателя. – Беше напитка, която дойде много непознати жени. Все още изглеждаше, че ще се върне и ще покаже целия свят, въпреки че дори тогава трябваше да се бори с депресия и наднормено тегло.

– Понякога се провеждаха партита в дома му, но Коринтяни внимателно наблюдаваха играчите си. По-често ходихме в нощни клубове. Една сутрин клубът назначи физиотерапия в дома си, но Адриано все още се забавляваше някъде другаде.

Не без цели

Така минаха шест месеца, но веднага щом Адриано влезе на терена, той веднага отбеляза първия си гол за отбора – печелившия гол в последните минути. Така “Коринтяни” се доближиха до желаното първенство.

Силен удар, нестабилна топка, отскочи от напречната греда – всичко изглеждаше като славно минало. Само неудобно празненство без тениска напомни на зрителите, че идолът им едва ли е в по-добра физическа форма. Но в този момент никой не мислеше за това.

Феновете не знаеха как да се справят на покупката, но една цел изтри всички съмнения. Две седмици по-късно този момент беше запомнен като решаващ – Коринтяни все още станаха шампиони. Но Адриано бе загубен отново.

Проблемът дойде от никой, който не се очакваше: 20-годишният Адриен Пинто обвини нападателя, че случайно е застрелял ръката й, докато е бил в състояние на алкохолно опиянение. Той взе назаем пистолета от бодигард. Няколко дни по-късно Пинто промени решението си – сега тя се стреля. Но футболистът отново удари вестниците и отново по погрешни причини.

Герой на завръщането

Сега, след като прекара няколко години в футбола, Адриано е забравил почти всички. Можем ли да се надяваме да се върнем? Лео Мура, който говореше с него във Фламенго, мисли да: „Мисля, че би искал да играе още. Той е малко извън форма, но лошите му навици са почти приключили. Той заслужава да сложи край на кариерата си.