Съндърланд не толкова често играе директно от Барселона

„Ужасно професионалистът“, както го нарича сър Алекс Фъргюсън, се завърна в „Олд Трафорд“ през 1999 година. Но обединението с бившия клуб не беше весело: Фабиен Бартез развали всички планове, което принуди австралийците да напуснат Червените дяволи през 2001 година. Той решил да отиде в Челси, където му предложиха договор за 18 месеца и шанс да замени постоянно Карло Кудичини.

Но като взе участие в 11 мача, 30-годишният вратар беше уволнен поради резултатите от допинг теста. Самият Боснич твърди, че не е виновен за нищо, и че като цяло един кокаин е вложил нещо в питието си.

– Бях шокирана. Ужасно време. Имах подозрения кой е виновен, но реших да не правя нищо. Помислих си: ще бъда начинът, по който ме виждаш.

Арнау Риера (Барселона – Съндърланд, 2006 г.)

Съндърланд не толкова често играе директно от Барселона, така че фенът имаше нещо, което да се зарадва, след като подписа Арнау Риера. В крайна сметка, ние говорим за капитан Лео Меси в резервния отбор … Но този трансфер не донесе нищо.

В резултат на това Риера почти не играеше за „черни котки“ и не помнеше нищо.

Ян Раш (“Ливърпул” – “Лийдс”, 1996 г.)

След второто пристигане на Анфийлд, Иън Ръш все още напуска Ливърпул през лятото на 1996 г. Той решава да опита късмета си в Лийдс, който току-що завърши сезона на 13-то място.

Опитният 34-годишен уелсец отдавна е загубил предишния си ентусиазъм, но все още остава звезда. За съжаление той много бързо деградира: три гола в 43 мача – не това, за което се надяваха феновете.

– Харесваме стила му. Той е творчески човек, който е добър в избора. Той има мощни бели дробове – просто вид играч, от който се нуждаем. При всички случаи – предрече Нил Куин.

Джо Коул (Челси – Ливърпул, 2010 г.)

Само сирене в капан? 12 неуспешни трансфера в Англия

Нека просто кажем: Стивън Джерард не помогна.

“Меси е способен на всичко, но Джо е също толкова добър – дори по-добре”, заяви капитанът на Ливърпул, след като бившият играч на Челси подписа четиригодишен договор с екипа си. “Обзалагам се, че Джо ще бъде играч на годината.”