Ставайки свободен агент

Виктор Уолдс (Барселона – Манчестър Юнайтед, 2015)

Нараняването попречи на Виктор Валдес да продължи кариерата си в Барселона, която го освободи през лятото на 2015 година.

Ставайки свободен агент, той тренира с играчите на Манчестър Юнайтед, а през зимата официално се присъедини към екипа. В началото никой не очакваше често да го вижда на терена – вратарят просто замени величествената De Gea. Но след шест месеца испанецът дори беше забранен да участва в официални клубни мачове, за да откаже да играе за резервистите. Когато през лятото аржентинецът Серджо Ромеро се включи в състава, “кариера”
Валдес на Олд Трафорд най-накрая приключи.

Оуен ХАРГРИВЗ (Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити, 2011)

От шампиона в „Бавария” и победителя от Шампионската лига в „Манчестър Юнайтед”, Оуен Харгрийвс беше един от най-добрите халфове на Англия.

През лятото на 2011 г. обаче той напусна клуба, който похарчи много пари за лечението си. За да докаже, че е напълно възстановен, Оуен качи някои видеоклипове в YouTube. Смешни? Може би, но “Сити” все още взеха шанс и подписаха вражеския играч. Фенове на „червените дяволи” бяха бесни, което „гражданите” може би са искали.

Беше много време да се променят цветовете – през същата година „Сити“ спечели първенството за първи път от 44 години. Но само един мач за целия сезон не е достатъчен, за да напишеш името си в аналите на историята.

Саул Кампбел (Портсмут – окръг Нотс, 2009 г.)

Тотнъм и бившият защитник на Арсенал Сол Кембъл се присъединиха към Нотс Каунти от Лига 2, след като предложиха петгодишен договор.

Свраките току-що бяха намерили нови богати собственици от Изтока и се чувстваха много амбициозни. Футболният директор е назначен за Свен-Горан Ериксон.

Много велики сватовници дойдоха тук: и Павел Недвед, и Кристиан Виери, и дори Дейвид Бекъм можеше да се окаже в Медоу Лейн и изглеждаше, че бъдещето е светло.

Но всичко беше лудост: не е ясно как Кембъл, който се е случил тук, е прекарал един мач, след което изчезна толкова мистериозно, колкото се появи. Неговото наследство: загубен мач срещу Morecambe.