Световната купа за жени: по-голяма, по-добра – но все още се третира като лоша връзка

Световната купа на жените е един и същ турнир като мъжката версия по много начини, но има някои разлики зад кулисите, които показват, че все още не са съвсем същите турнири.

Последните четири до пет години се променя повече от може би през последните 10 или 15 години “, заяви в петък посредникът на САЩ Мегън Рапино. “От последната Световна купа се плащаме повече, други отбори се плащат повече. ФИФА все още прави луди неща като пускането на Световната купа на изкуствена трева, но мисля, че хората с парите просто трябва да разберат, че има пари да бъдат направени в нашата игра и мисля, че те виждат това сега. ” >

Има още пари за жените, но това все още е малка част от това, което е на масата за мъжете.Общо 576 млн. Долара бяха на линия за участниците в турнира за мъже миналата година, докато за жените в Канада има само 15 млн. Долара. За жените това е около 2,6% от това, което е на разположение на мъжете. Фейфа е изхарчила по-голямата част от неговия игрален филм, наречен “Съединени страсти”, който струва 24 млн. Долара. Жером Валке, генералният секретар на ФИФА, твърди, че наградата за мъже на световното първенство е много по-голяма, Генерира повече приходи.Световната купа на мъжете “носи 4.5 милиарда долара директно във ФИФА”, каза той и финансира световни първенства за младежки национални отбори от двата пола, футзал, плажен футбол и клуб Световни купи за мъже. Но футболът на жените е по-нов, добави той, което означава, че жените могат да чакат дълго време, за да спечелят изплащане, както миналата година направиха немските мъже.

20-ти] Световна купа за мъже през 2014 г., когато сега играем на седмата световна купа на жените “, каза Вълке през декември. “Все още имаме още [13] Световни първенства преди потенциално жените да получат същата сума като мъжете. Мъжете чакаха до 2014 г. да получат толкова пари, колкото са получили. “САЩ или Япония ще получат наградата от 2 милиона долара, когато един от тях вдигне трофея в неделя.Това ще бъде увеличение от наградата на Япония за 1 млн. Долара за спечелване на Световната купа за жените през 2011 г. Това не е само в наградния фонд, където може да се види разликата в начина, по който ФИФА се доближава до женската версия на най-големия си турнир.

Тъй като САЩ се готвят за решаващ полуфинал срещу Германия тази седмица, те са малко по-близо до противника си, отколкото биха харесали: треньорът на САЩ Джил Елис заяви, че почти влезе в германската зала за хранене Първия си ден в Монреал. Това е така, защото отборите споделяха помещения една до друга, нещо, което се случваше на всеки етап от турнира.

“Не е чак времето.Два отбора, които трябва да играят един срещу друг, не трябва да споделят хотел “, каза треньорът на Германия Силвия Нейд. “За нас беше трудно току-що спечелено срещу Швеция и Швеция беше доста тъжно – все още трябваше да споделим асансьора с тях. Вие играете един срещу друг, но непрекъснато се срещате помежду си в хотела и това не би трябвало да се случи. “Това не е случаят при световното първенство на мъжете. По време на турнира ФИФА им възлага хотели, които са отделни от противниците си. Преди началото на турнира, отборите получават луксозните си хотели, за да служат като базален лагер с тренировъчно поле, където отборите могат да останат между игрите.Подобна настройка на базовия лагер няма да има смисъл в масивна страна като Канада, която се разпростира в пет часови зони, но ФИФА не предложи бази за жените преди четири години в Германия, страна по-малка от Тексас.

Говорител на FIFA заяви пред Guardian, че процедурите за Световната купа по жените около екипните хотели са на място, за да се гарантира, че всички отбори имат достъп до качествени съоръжения.

“Това е стандартна процедура, извършена и през 2011 г., за да се предлагат същите качества, инфраструктура, храна и други фактори, които екипите играят помежду си”, каза говорителката в имейл. “В момента се вписва в концепцията за транспортиране, сигурността и други елементи, организирани от ФИФА.Ако не е възможно да имате всички отбори в един хотел – например, ако даден хотел не може да предложи достатъчно подходящи стаи, за да покрие нуждите на всички отбори – тогава е избран повече от един хотел. “

Се появи дълго преди първия удар в Канада. Примамката за групите, в които ще се включат отборите, които биха определили пътя до определени места и опоненти, не беше направено случайно от ФИФА, а по-скоро бе определена. ФИФА по-късно каза, че е предназначена да осигури продажба на билети на определени места, отклонение от начина, по който се създава мъжката група. Facebook Twitter Pinterest Lou Jiahui на Китай реагира след плъзгане на изкуствената трева.Снимка: Мади Мейер – ФИФА / ФИФА чрез Getty Images

Това, което може би е станало символ на това колко различно FIFA разглежда женската версия на Световната купа в сравнение с версията на мъжете, е използването на изкуствена трева. Това е тема на дебат още от момента, в който група жени играчи подадоха дело за дискриминация по полов въпрос миналата година, защото световната купа на мъжете не се игра на нищо друго освен естествена трева.Председателят на “ФИФА” Сеп Блатер твърди, че фалшивата трева позволява футбол да се играе в повече части на света и “изкуствените терени са бъдещето” на спорта. Играчите са свикнали с това до сега, Каза, но все пак се възстановява след трудности. “Това време беше трудно”, заяви полуфиналистът от САЩ Карли Лойд от Олимпийския стадион в Монреал, след като победи Германия в полуфинала. “Това беше много по-трудно от всяко поле, в което сме свирили. Мисля, че циментът е основно поставен отдолу, така че, когато стъпихте върху него, всъщност можете да почувствате колко е трудно. “Парите, както изглежда, са проблем и решение.Жените не получават една и съща инвестиция от “ФИФА”, както се правят при мъжете, но те няма, освен ако ФИФА не намери начин да генерира по-големи приходи.

Аудиторията за Световната купа на жените със сигурност расте. Общият брой на присъстващите в Канада е 1,278,682, според организационния комитет – това е нов рекорд за най-голямото участие на Световната купа на жените. Телевизионните рейтинги в САЩ и Великобритания също определят нови записи.

“Мисля, че хората, включително ФИФА, не могат да не забелязват колко популярен е този спорт”, каза Елис на “Гардиън”. “Това е като всичко: винаги има еволюция, винаги има процес, който трябва да мине, преди да се получи равнопоставеност. Мразя да казвам, че парите са движещият фактор в много неща, но това е много популярен спорт.Спонсорите разбират това, широката общественост го разбира, така че се надяваме, че учредителното предприятие отбелязва и разбира това. “Първата Световна купа на жените се играе през 1991 г. и тогава никой не мислеше за това как е Като се има предвид различното третиране от мъжете на Световната купа, бившият играч на САЩ Джули Фуди пред Guardian. Това, че тези различия дори се забелязват и разискват, показва ръст в начина, по който се гледа на женската игра. Ако лечението на ФИФА от женската игра идва от върха, може да има потенциал за по-големи промени напред, Добави тя.Разследване на ФБР за предполагаема незаконна дейност в рамките на ФИФА обвинява ръководителите, че се занимават с разфасоване на пари от програмите за пране на пари и рекет, свързани с футбол, и обвиненията биха могли да доведат до промяна на режима във ФИФА. “Мисля, На ФИФА е фантастично, защото следващият президент на “ФИФА” може да има тази чудесна платформа – тук е един от стълбовете му за наследството му “, каза Фуди. “И не е нужно много допълнителна инвестиция. Махни пентхауса с котките. “