Рори Маклирой казва, че победата на Дубай е далеч, докато Дани Уилтт води поредицата

С 18 пустинни класически дупки, Willett е човекът, който да улови. Ако в четвъртък не е имало учудване, последвалата оценка с последователни 65 години одобри формата на Йоркшир. Единствената събота изненада се дължеше на факта, че Уилит играе затварянето на пет дупки в едно под пара. Социалното прочистване в Уентуърт голф клуба е само знак за времето | Ричард Уилямс Прочети повече

“Оставих крака надолу и може дори да е била по-добра, но съм много доволна – каза Уилет. “Това е фантастично събитие. Спомням си, че го гледах като дете, когато нямаше толкова много хоризонти зад курса.Тигър идва тук, Ърни Елс печели няколко пъти, неща като тази пръчка в съзнанието. “Би било хубаво да спечелим всяко събитие, което играем през кариерата си, но да, това Ще бъде специален. “Уиллет каза, че” ще лъже “, ако твърди, че може да отклони ума си от това как да види победата. “Опитвам се да го запазя възможно най-прости и да оставя ума да бъде малко по-спокоен. Изглежда, че работи досега. “Предимството му е удар, Рафа Кабреро-Белло – шампионът на 2012 г. – най-близкия претендент на Уилит на 15-то място. На минус 14 Анди Съливан също е жив претендент. Съливан не е изстрелял удар, тъй като в дупката за отваряне е имало двойно бомбардировач. – Не мога да чакам до утре – каза мъжът от Нюниън. “Животът е много добър точно сега.Лесно ми е да изляза там, да се забавлявам и да се усмихвам за всичко, добро или лошо. “Третият ден на Р. Макирой беше прекъснат от двубоя на 9-то; Той се възстанови добре, за да подпише за 68, но осем удара, и на многобройните играчи пред него, светът No2 знае, че той вероятно е предназначен за неуспешна защита на титлата му. McIlroy Разочарована фигура, когато предложи последния си последващ анализ. Той е играл на гърба на деветимата в курса Majlis на обща сума от 11 по пара, в ярък контраст с външната половина плюс три. “През последните два дни играх предната деветка в комбинация с пет попадения и това просто не е достатъчно добро”, каза той. “Това е странно. В него има много добри неща, но в същото време се смесва с много глупости.Няма голяма съгласуваност. Има много добри и има много не толкова добри.

“Ако имаше поне нещо, ако имаше едно нещо, което по някакъв начин се е объркало през цялото време, поне можеш да сложиш С пръст върху него и да планирате да го поправите. Но ето, че за една минута ще ми липсва едно изстрелване на дясно и следващата ще ми липсва железен изстрел вляво.

“Тогава ще играя назад девет, както аз просто играх там и аз Играе последните шест дупки в четири под вчера. Знам, че има по-големи шансове, за да мога да го доближа [от чайката] до четвъртата 17-та и има петнадесет.Няма причина да не мога да играя и на фронта девет. “McIlroy вече погледна към отпътуването си от Близкия изток. “Имам една седмица на разстояние от следващата седмица, ще работя върху няколко неща и най-накрая ще се прибера у дома, или нещо като дом, във Флорида”, каза той.

“Прекарах там една нощ Септември и освен това, че не съм бил там от юни. Така че ще бъде хубаво да се върна там и нещо да се влевя в някаква рутина, където се чувствам като у дома и не е нужно да живея от куфар. “