Роберто Ди Матео е под натиск след поражението на Астън Вила

Поражението на Престън предизвика гневна реакция от страна на 5 500 феновете с клара и синьо, които останаха до край. Търпението очевидно изтича след три победи в 48 мача, макар че три четвърти от тези игри предшестват царуването на Ди Матео. Насърчаването на промоцията, че £ 50m от предложената инвестиция на играч не се материализира и не можеше да има никакъв дисплей от Villa през този сезон.

Di Matteo изпрати своя екип, след като им показа късметлия видео съобщение от Tony Xia собственикът на клуба, който го назначи и санкционира разходите. Xia е в чужбина през следващите няколко седмици и пропусна този провал. Не би било препоръчително да наблюдава акцентите.Вила беше разкъсана на парчета през първото полувреме.

Въпреки това, Ди Матео не се страхува от чувала, въпреки предложенията, които трябваше да вземе поне една победа от мачове срещу Барнсли, където записаха пети стрейт дроу. в средата на седмицата и тук.

„Аз съм първият, който поема отговорност за него. Взимам цялата вина, и точно така е, когато сте мениджър. Изправям се пред играчите си ”, каза той, след головете на Бен Пиърсън, неговия първи за Престън, и Йордания Хюгил решават първата среща на тези клубове в продължение на 42 години.

„ Имам пълна подкрепа. от клуба. Няма други признаци, така че ще трябва да се опитаме да бъдем по-добри след международната седмица и да вземем повече точки, отколкото досега.Това е добър отбор и ще дойде добре.

„Вярвам в екипа, вярвам в него и до края на сезона, в който ще бъдат там. Все още е дълъг сезон и има толкова много повече точки за игра. Ние сме на 10 точки от шестото място, така че все още е възможно. ”

Вилата беше анемична в началото на четвърт час и можеше да бъде три или четири гола. Както и да е, те се промъкнаха от един учтив финал на Пиърсън, след като притежателите се закачат от посетителите. След това, когато Пиърсън вдигна джоба на Ашли Уестууд в 39-ата минута, брояч на Престън достигна до върха си.Имахме топката и я подадохме на сребърно блюдо, за да вкарат точките, ”каза Ди Матео.

Мениджърът на вилата също се оплакваше от неприемливо усилие, когато Джонатан Коджая сложи топката в мрежата на Престън след рефера, Питър Банкелс беше пострадал от нарушение и посочи спасеното наказание на Рос Маккормак в продължение на пет минути във време на контузия като доказателство за изречение от втората половина.

Това не би помогнало на настроението на тези, които се връщаха обратно M6 към Мидландс, че двама от мъчителите на Престън са били продукти на предишната система на Вила.Даниел Джонсън, който изследваше между средата на терена и предната линия, беше изключителен и Калум Робинсън, който се стрелна отляво, изглеждаше все по-вероятно да увеличи предимството на домакините.

Всъщност би било несправедливо, ако МакКормак го бе намалил при смъртта, след като неговият заместник Руди Гестеде бе свален в района. Крис Максуел се хвърли наляво, за да отблъсне само втория опит на Вила. Секунди по-късно Ди Матео беше подложен на какофония от трибуните.

„Преди няколко седмици загубих мач и хората призоваха за главата ми.Това е лудът на футбола – каза мениджърът на Престън Саймън Грейсън. “Онези от нас, които работят в момента, искат да останат в тях и ако не сте от един, искате да се върнете на работа.” Идриса Сила печели късната дерби победа за QPR, тъй като Фулъм пропуска две наказания Прочетете повечеХал Сити 0-2 Челси, Премиер Лига и още: Събота часовник – на живо! Прочетете повече