Ремонтникът на Полом. Надявам се, че здравето ще продължи, казва Оломоуц

Той, изглежда, се справя добре, каза той. Но в играта той загуби скоростта си и след един час Йилек предпочете да се оттегли от полето. Сигма загуби 3: 4 и загуби надежда за директно пътуване до базата на Европейската лига. Рискът не беше изплатен.

Ако привържениците на синьото трябваше да направят двадесет и шестгодишната кучка на Спарта след едно изпълнение, той ще трябва да попадне в отричане. Но това би било истерична реакция. Jilek знае добре какво знае Polom. Познаваше го в Спарта и младежките представителства. Търпението с него продължаваше. Но той не получи друг шанс за дълго време по една причина – Радакович-Джемелка, двама футболисти, е най-добрият в лигата.Така през зимата Поло смяташе, че е по-добре да не се опитва никъде другаде. Сигма получи две оферти от клубовете на лигата, но той има възможност да бъде домакин в Оломоуц до края на сезона, така че Йилек направи остър изстрел. По време на посещението си в Карвина, той изпрати автостоп Jana Štěrba, Polom е първият избор за него в отсъствието на чифт средни защитници.

И тази ситуация се случи през пролетта три пъти. Полом застана срещу Славия, с Карвина и за последен път срещу Острава показа най-доброто представяне в Сигма, когато той перфектно замени Джемелка. Той взе Бароше с Познарем и успя да спести много пари.Отборът помогна да спечели 1: 0 и да се върне на трето място.

“Абсолютен разряд”, похвали го Джилек. “Мачът се справи много, с изключение на една ситуация през първото полувреме, когато Барош я бутна. Винаги е сложно с него, защото всяка борба е на линията на фал, може би понякога над границата. Роман играеше страхотно, успя да се справи с това колко много играе. Той е изпълнен с визията, че може да скочи по всяко време и той го показа във всички игри, които му е даден. ”Роман Полом (вдясно) се радва със съотборниците си от целта в дуела.

Вратарят Милош Бух кима: “Роман Полом също е голям хит. Много хора го прокълнаха след загубата с Яблонец, но аз съм с него всеки ден за тренировки, така че виждам.Той е друг тип стопанин, обича да се прегръща с балон, обича да язди, е уверен в себе си. Радвам се, че имаме качествени маркери. “Бившият клюн на Дукла Прага или Храдец Кралове показа, че потенциалът е значителен. “Има”, съгласява се бившият рекордер на Сигма и чешкият ректор Ян Райноч. “Но той изобщо не е стигнал до никъде, вероятно заради раните, но на неговата възраст той би искал да играе стабилно.” Поло в лигата стартира 47 мача и вкара три гола. Но раните го затрупват. „Когато бях здрав, винаги играех навсякъде. Така че, вероятно. Моето състояние на здраве…Винаги ми пречи. Дали в Болеслав, където играех, всичко беше наред, но тогава направих мускулите си два пъти. Отидох да играя в Храдец, есента супер.Сякаш се върнах и отново направих менискус. И това е така. Дори в Спарта беше – каза той и погледна Сигма. „Когато мисля, че играя добре, нещо ме забавя. Сега го чукам: надявам се, че ще продължи, ще играя добре и ще покажа какво има в мен. ”

Полом е и водещият човек в младежките категории, които редовно поставя на капитанска лента, конструктивен,

Отборът също може да остане в следващия кръг в Теплице, въпреки че Джемелка ще бъде готова.Въпреки това, Lukáš Kalvach победи защитния полузащитник за промяна, и тъй като друг типичен шест Оломоуц не е, Jilek може да заложи отново на Poloma. “Играчът на Щита играеше,” той носеше този вариант в главата си. Полом вярва, че ще се изправи отново в Сигма. “Разбира се, че искам да играя, амбицията, която винаги съм имала най-високата, сега просто нараних раната.”