Проектът на НБА е Бен Симънс, като в топ 10 са само четирима американци

Шестметровият Бен Симънс намери бъдещето на Sixers, най-лошия отбор в последните сезони. Джоел Ембиид и Джак Окафор трябва да водят атаката на по-високите класации. Периодът на американското чакане на първата позиция в тегленето се простира. Карл-Антъни Таунс (Доминиканската република), Андрю Уигинс и Антъни Бенет (Канада) бяха избрани преди Симънс. Последният път, когато американците дойдоха да видят през 2012 г. – Ню Орлиънс избра Антъни Дейвис.Освен Австралия, Хърватия, Бахамските острови, Канада и Австрия са сред първите десет играчи.

В първия кръг 15 американци и рекордните 15 играчи са от различни националности. Американците спечелиха втория кръг в 17:13. Имената на пет французи и трима хървати бяха чути през 60-те години. Един висок осемнайсетгодишен се счита за вторият Кевин Дюрант. Третият изненада изненада. Бостън се жени за деветнадесетгодишния Джейлън Браун. Големият спортист имаше предимство пред поредица от похвалите на защитници и крила (Крис Дън, Бъди Хийлд, Джамал Мъри…).Финикс му бе обещал избора на проекта за лотарията и бе изпълнил обещанието си.

18-годишен млад мъж с височина 215 сантиметра няма никакви проблеми. Той вече е натрупал опит с Евролига, играл е две години за Макаби Тел Авив.

Крис Дън падна на пето място само защото третият Бостън и четвъртият Феникс бяха на разположение на куотърбека. Въпреки че Минесота има Рики Рубио, тя е посочила, че е склонна да замени испанския представител.

Бъди Хилд, прочут стрелец, който осветява тазгодишния сезон на NCAA, се насочва към Ню Орлиънс. Той върна Бахамските острови в Карибския архипелаг за баскетболна карта.

Един от победителите в проекта за 2016 г. вероятно ще бъде Финикс, който се присъедини към Маркет Крис, който се смята за един от най-талантливите играчи през годината.Слънцето обаче трябваше да се откаже от правата на сръбския канонист Богдан Богданович. Създателят е официално роден преди 19 години, но се предполага, че е на четири години по-възрастен. Това обаче не е притеснително за служителите на Милуоки, които са избрали 10-инчов висок играч. Името Domantas Sabonis беше точно след това. Колко символично! Арвидас Сабонис номер 11 е добре известен с най-малкия си от тримата сина, Домантас. Литовците избраха Орландо, но той и Виктор Оладип и Ерсан Иляс го размениха за Серг Ибаку до Окахома Сити.

На 13.гръцкият гръцки Георгиос Папаянис беше в редиците. 219-сантиметровият играч на Панатинайкос се озова в Сакраменто. Хуан Ернангомес на позиция 15 последва с брат Уили, който успя да го направи през миналата година. По-младият от испанските братя беше избран от Денвър.

Губещите на тазгодишния проект са хаитянския пионер Лабиер, дори преди година той флиртува с първата позиция, той всъщност се нарежда на 28-мо място.