Предполагаем заговор за отвличането на Мани Пачияо и убиването на филипинския президент

Филипинският президент заяви, че бойците от “Абу Сайяф” може би са планирали да го убият и да отвлекат боксовата звезда Мани Пачияо, разкривайки преди това неизвестни подробности за екстремистка група, обвинявана за обезглавяването на канадски заложници.

Бениньо Акино III каза, че мюсюлманските бойци също искат да взривят бомби в столицата Манила, за да се опитат да получат финансиране от ислямската държава, но плановете бяха разкрити, а войските намалиха способността на Абу Сайаф да причини вреда. Пътеводител за Манила: къде се среща брутализмът Бамбук Прочети повече Аквино, чийто шестгодишен мандат завършва през юни, обеща да “посвети всички мои енергии”, за да гарантира, че екстремистите ще бъдат “най-малко…Много сериозен проблем “за неговия приемник. Докато той е подготвил мирен пакт с по-голяма мюсюлманска бунтовническа група, Акино заяви, че няма възможност да се разговарят с бруталния Абу Сайаф, който е обвинен На отмъщението на канадския Джон Ридсдел в понеделник в провинция Южен Сулу. “Винаги сме вярвали в силата на диалога, развитието и позитивния ангажимент над оръжията”, каза Акино. Но той каза за Абу Сайяф: “Вие избрахте само силния език и ние ще ви говорим само на този език.” 68-годишният Ридсдел бе обезглавен, след като Абу Сайаф не получи голям откуп Беше поискал краен срок от понеделник.Канадска, норвежка и филипинка, които бяха отвлечени от Ридсдел от южното яхтено пристанище през септември, все още се държат от бойците, заедно с около 20 други чужди заложници. Полицията е възстановила главата на Ридсдел, Който е бил изхвърлен от бойците в град Джоло на Сълу.А безконечно тяло беше открито и от селяни в планински клиринг в Сулу и полицейски съдебномедицински експерти проверяваха в сряда, ако това беше на бившия минен изпълнителен директор. Аквино каза, че е изпратил писмо, изразяващо съболезнования на семейството на Ридсдел, Описвайки смъртта му като ужасяваща. Канадският премиер Джъстин Трудо заяви, че говори с Аквино за възможни действия срещу похитителите. “Разговорите, които имах с президента Аквино и съм Продължавайки да имаме с нашите съюзници във Филипините, е необходимостта тези престъпници да бъдат изправени пред правосъдието и да направим всичко възможно, за да изразим, че сме много загрижени за сигурността на канадците “, каза Трудеу. Канадският лидер Че “няма да платим откуп.” Силна Абу Саяф, водена от войнствения командир Радулан Сахирон, заобикаля останалите пленници, каза Акино.Макар че това е деликатна ситуация, “това е също така възможност, защото разбиването на тези сили е в наше усмотрение”, каза той.

“Очаква се да се случат жертви”, каза той, Добре обучени и добре въоръжени. Акино заяви, че военните от Абу Сайяф са поставили ислямски бойци за свобода, но “се държат като престъпници, които са се фокусирали върху обогатяването си, като са взели заложници за откуп.”

“Твърди се, че дори са излюпили парцели, за да отвлекат Мани Пачияо или едно от децата му, както и сестра ми Крис или едно от децата си, с намерението да ги използват при договаряне за освобождаването на техните кохорти”, каза той. По-малката си сестра, която е известна актриса. “Заплахи срещу собствения ми живот са били разследвани”, каза той, без да се разработи. Абу Сайаф започна серия от големи, Мащабни отвличания, след като се появиха в началото на 90-те години на миналия век като офанзива на сепаратисткото въстание от малцинствените мюсюлмани в южните Филипини.

Тя е била отслабена от повече от десетилетие правителствени офанзиви, но е издържала до голяма степен в резултат на приходи от откуп и изнудване.