По дяволите футболът, опитайте мотора, посъветвайте баща ми. И норвежкият Викинг сега бушува

В телевизионно интервю той го нарече бъдещето на норвежкото колоездене, но кариерата на Кристоф не беше на първо време. “Изпуснах във всяко състезание, правех само няколко стъпки”, спомни си той за детството си и за спортния му обрат. Втори баща е имал шест години, за да убеди футбол е безполезна, започнете да въртите педалите.

втори баща Stein Орн, ментор и треньор като директор на аматьорски отбор в Ставангер отдели време от шест момче заедно в националния етап състезанието. – Вземи добър поглед – съветва той. В десет, самият Александър се състезава и…Уон.

На шестнадесет той спечели норвежката първенство и олимпийски игри младеж, на 19 години той става професионалист, на следващата година по пътя към титлата в държавното първенство победи Тор Хушовд и Лондон пое олимпийския бронз. “Всяка година се научи нещо ново”, казва той и добавя:

От много ранна възраст, обаче, има две основни валути, които сега толкова тревожни противници – издръжливост и скорост “Но работата е пред мен там.” , “Особено издръжливост му винаги е било невероятно”, каза Орн и 27letý Кристоф заяви: “. Аз открих, че мога да произвежда същата сила след седем часа път с кола, както и първия”

Сега, когато си Великден спечелил триумф във Фландрия, като повечето изпитват невероятен старт на сезона, когато неговите резултати са равни на успеха на целия екип Катюша толкова разгневен, че с нея съперник за първи път миналата година и спечелването на победата в колоезденето паметник.Снежният и замръзнал Сан Ремо видя норвежкото господство. Победата му беше за експертите да потвърдят пристигането на нова класическа звезда. Вече не е норвежка аутсайдер, която предпочита да остане на ски, казаха. На двадесет и шест години той направи първата голяма победа и беше ясно: момчето вече не пропуска. “Психически той е толкова силен. Това е войн “, казва Хосе Azevedo, бивш помощник Армстронг и сега е спортен директор Katyushas.

За разлика от своите конкуренти spurterských има огромен опит в управлението на масово ролка, без помощта на съотборниците си.Миналата година в Тур дьо Франс в Корсика той почти получи достатъчно бонус секунди, за да постави жълта фланелка. – Това е един от положителните аспекти на състезанията на свободна практика – каза Ор. “Той знае как да влезеш в правилната позиция и маневрата без отбор влак”.

Въпреки, че все по-Кристоф изгражда klasikáře статус, Катюша своя норвежки Star планира да изгради изрично да ставам етапи на обиколка. – Наистина работят усилено върху това – каза Орн. – И тогава ще бъде интересно. До сега той трябваше да се използват до цялата енергия, за да някога да влязат в позиция, с добра влак може да го използва само за напън “

Но той казва:”. Искам да бъда klasikářem, не спринтьори.Тази победа потвърди в плана ми. “И в следващата неделя, като победител, той можеше също да излезе от ада на север. “Ще го направя за всички!”