Последният британец от жените сингли като Светлана Кузнецова побеждава Тара Мур

И тогава нямаше нищо. Това не беше съвсем седмица – а достойно парче от това беше загубено за дъжд – но британският интерес към женските сингли бе приключил в петък, когато се засмяха във “Уимбълдън”. Тара Мур, последната от шестте домакини в равенството, бе победена от ветерана Светлана Кузнецова в срещата на въртележка 6-1, 2-6, 6-3. Това винаги щеше да бъде трудна задача за 23-годишния Мур. Първата победа във вторник беше нейният единствен успех в състезанието по големия шлем; Кузнецова, междувременно, спечели две титли от Големия шлем (2004 US Open и 2009 френски). Мур е британският номер 4 и светът No227; 31-годишната Кузнецова е най-добрият руски играч, а бившият световен No2 е със семена No13 тук.Тя никога не е загубила опонента си, тъй като е класирана като мачовете на Мур в 55-те състезания по шлем, за които е оспорила. И все пак Кузнецова е получила огромно изражение на съд No3. Повече от един път очите й се обърнаха към небето, когато се пробягаше още един от мрачните предни ръце на Мур. Във втория сет тя беше изгорена от съда. Това беше поражение за родения в Хонг Конг роден в Америка, англичанинът от Америка, който в края на краищата получи, но със сигурност може да му се насърчи.

“Харесва ми да бъда агресивен, харесвам играта ми опонент “, каза Мур. “Понякога може да върви наистина, много добре, както при втория сет. И понякога може да не върви толкова добре. Но всички кредити на Светлана. Тя изигра чудесно. Дадох всичко от себе си.Аз хвърлих къщата си в нея и в крайна сметка се върнах с нищо. “Ако първата седмица на Уимбълдън разкаже нещо, разликата между звездите и калфинаристите и жените класира 100-те места под тях е не толкова огромна. Това е въпрос на степен, точка тук и там: втора служба, която скача нагоре с повече злоба или просто висяща в митинг. Това е постоянство, упорита работа и умствена сила.

Стойността на тези качества е трудно да се изчисли, но една цифра е 20 млн. Долара, кариерата на Кузнецова, след като тя стана професионална през 2002 г.

Майсторският мач започна под разтърсващи облаци с облаци от дъжд и перспективата изглеждаше доста зловеща и за Мур. Слугата й бе счупена в първия мач, въпреки че спести четири точки.Внезапно ги дръпна от двора, но когато се върнаха, съдбата на Мур не се подобри веднага. Нейното служене се сгъсти още два пъти и първият сет се появи на 6-1. Тя изглеждаше малко по-излишна, често удряла дълго, а Кузнецова безмилостно напада втората си сервиса. След това в началото на втория сет излезе Мур и подхвана тълпата. Беше пълна, разкрила по-късно, със семейство от Донкастър и приятели. Кузнецова се изплаши и Мур премести старият си противник наоколо с хитри кадри. Третият сет се върна в книгата за форми, но вече беше ясно, че това е начало, а не край за Мур. – Определено съм показала, че съм готов да бъда тук – каза тя. “Мисля, че това ще бъде един от многото моменти в кариерата ми.В крайна сметка искам да бъда тук толкова дълго, колкото е възможно. “