Полузащитникът на Острава Хруби на трето място: Баник накрая играе там, където трябва

“Направихме много точки, но трябва да бъдем смирени”, каза треньорът на Острава Бохумил Паник. “Това е голям скок за нас, когато играхме за спасяването преди година и сега сме в челната шестица.” както през пролетта на 2016 г. (16:41, 7 точки).

“Баник накрая играе там, където има”, каза халфът на Острава Робърт Хруби. “Надявам се да ни издържи и ще бъдем още по-добри. Може ли Баник да тръгне нагоре?

” Има резерви “, каза Хруби. „Когато гледаме есента, имаше мачове, в които трябваше да отбележим гол. Не трябваше да губим толкова много точки у дома. ”

Отборът на Острава изигра осем мача както самостоятелно, така и на терена.И имат еднакъв баланс – 17 точки на местна и чужда земя. „Добре е, че не губим навън, но през пролетта искаме да вземем повече точки у дома, отколкото през есента“, каза Робърт Хруби. “За да не разпаднем част от нашите позиции и да заменим по-добре играчите, които изпадат от състава”, каза той. Треньорът цели предимно да засили атаката. “Имаме проблеми в офанзивната фаза”, потвърди Паник. “Но бихме искали да завършим състава от двете страни, особено от дясната страна, която трябва да съживим, защото има двама играчи.”Последно с Оломоуц (0: 0) той го постави в средата на резерва. “Той не разочарова. Това е неговият пост”, каза Паник.

В атаката Барош и Диоп се представиха най-добре в началото на сезона. “Когато братята Шашинкова скочиха по време на мача, те повлияха положително на играта”, каза Бохумил Паник. „В момента, в който трябваше да изградим играта върху тях (когато Диоп беше ранен и Барос беше наказан), това беше по-лошо. Но те са млади, събират опит. Те са потомци. Все пак трябва да имаме други вариации. ”

Шефовете на клуба обсъждат възможни усилвания.Тази седмица те ще се срещнат с ръководството на Опава, където биха искали да доведат удобен нападател Неманя Кузманович. “Не, със сигурност няма да дойде тази зима”, каза Марек Янкуловски, спортният директор на Баник.

“Със сигурност ще има някои допълнения през зимата”, каза Робърт Хруби. „Но работим добре като екип. Това се доказва от факта, че не постигаме твърде много цели. ”Острава получи петнайсет, което заедно с Пилзен е най-малкото от всички отбори. „Няма да бъдем алиби и ще кажем, че сме спасени, за да можем да играем добре през пролетта“, каза Хруби. „Искаме да запазим шестимата и когато сме в нея, се опитваме да бъдем максимално високи.Това би било хубаво. ”