Откритото фалшиво в паспорта е довело до срив на договора

Откритото фалшиво в паспорта е довело до срив на договора. В крайна сметка, младият бразилец завърши в Париж “PSG”, клубът, който стартира блестящата кариера на бъдеща звезда.

Ако погледнем по-нататък, уместно е да си припомним първите стъпки на футболните игрища на бъдещия гений Зинедин Зидан. Скромният и талантлив французин от алжирски произход започва кариерата си във френската „Бордо“. След като забеляза младите таланти, английският треньор на Блекбърн Кени Далглиш предложи на собственика на клуба да купи Зидан. Въпреки това, късогледната политика на президента на клуба изигра в ръцете на бъдеща звезда. От услуги Zizu отказа в полза на клубния договор с Тим Шерууд. Кой сега си спомня Шерууд и който стана французин в световния футбол! В противен случай, ако Zizou се премести в Blackburn, историята на футбола би могла да отиде според друг сценарий. Или британският клуб ще бъде равен на водещите футболни клубове на Стария свят, или никой не би си спомнил за талантлив французин за няколко години.

Този трилър се е случил по онова време и в съдбата на Диего Марадона, чието име сега е украсено на таблетките в музея на футболната слава. В този случай парите се намесиха в съдбата на младите таланти от аржентинския клуб „Аржентински младежи“. Британският втори дивизионен клуб Шефилд Юнайтед трябваше да избере да купи Диего 18-годишен или да се съсредоточи върху съотборника си за Аржентина Алехандро Сабел, за да укрепи екипа си. Съдбата на младата Марадона реши само 40 хиляди лири стерлинги, които спасиха ръководството на британския клуб, купувайки Сабер, за което платиха 160 хиляди паунда. Влезте във второто разделение на мъгливия Албион, Марадона щеше да се разтвори точно в мъглата.

Като цяло, на базата на многобройни факти, Албион успя да се превърне, за някои футболисти, в истинска стартова площадка за завладяване на футболни върхове, а за други толкова талантливи играчи, Великобритания се превърна в истински бермудски триъгълник, в който почти една бъдеща футболна знаменитост на практика изчезна.