Осем класики, седем различни победители. Саган само триумф тази година

Единственият колоездач успя да спечели два пъти тази година. Петър Саган отбеляза триумфа в Гент-Вевелгем и след това във Фландрия. Също така, благодарение на това доминира класирането на World Tour. Арно Демаре (Милано-Сан Ремо), Майкъл Квятковски (Е3 Харелбеке), Матю Хейман споделиха останалата част от световните класики този сезон. (Париж-Рубе), Енрико Гаспарото (надпревара Амстел Голд), Алехандро Валверде (Валонска Стрела) и Уат Поелс (Лиеж-Бастон-Лиеж ). ПОБЕДИТЕЛИ: ARNAUD DEMAR печели в Сан Ремо, Майкъл Квятковски в E3 Харелбеке, Питър Саган в Гент-Вевелгем и Питър Саган във Фландрия отново.

“Победители”> Стъпки на победителите

Само трима мъже стояха на тях повече от веднъж.Три пъти Питър Саган (2 – 1 – 0), два пъти Сеп Ванмарк (0 – 1 – 1) и Ян Станард (0 – 0 – 2).

Отбори

Заглавията им се доминират от Tinkoff и Sky , едно заглавие има FdJ, Orica, Wanty и Movistar . Класическата суперсила Etixx-QuickStep излезе празна, като второто място бе Том Боонен в Рубе и Джулиан Алафилип на Валонската стрелка.

ПОБЕДИТЕЛИ II.Матю Хейман за Париж-Рубе, Енрико Гаспарото за Амстел, Алехандро Валверде за Валоновата стрела и Уот Поелс в Лиеж.

Страни

> Два пъти отпразнуваха кредита на Sagan за Словакия , след като Франция, Полша, Австралия, Италия, Испания и Холандия.

Записи и исторически записи

Седмото място е Роман Кройцигер в Лиеж. Zdeněk Štybar в Фландрия е едно място по-лошо. Освен това Kreuziger беше единадесети на „Валонската стрелка“ и дванадесетия на „Амстел“. Shtybara, който спечели второ място на E3 Harelbeke и Roubaix миналата година в фланелка на Etixx, спря сблъсъка с кучето на San Remo тази година на изхода на Cipressa.По-късно бе подписано повтарящото се заболяване. Втората му най-добра позиция е 15-то място на E3 Харелбеке. Този път той дори не експериментира с началото на Ардените, а по-добре да се лекува.

Другите? Петър Вакоч бе 29-ият на Amstel в класиката на World Tour, отпадна от стената на Валонската Стрела и помогна на колегите си за последен път и не завърши. ЧЕШКА ПЪТЯ. От ляво: Роман Кройцигер седмо място в Лиеж, Зденек Штибар на осмо място от Фландрия и Петър Вакоч печели стрелата на Брабант, която принадлежи на Европа. Tour, но до най-високата категория Европа Tour, чешки ездачи блестяха през пролетта.Първо в Strade Bianche (2-ри Штибар, 5-ти Vakoč) и особено в Brabant Arrow, където Вакоч е първият Чехия в историята на това състезание по Класика Фландрия, който триумфира преди по-късния шампион на Amstel Gasparott.

Най-голям резултат Shock

Това е несъмнено победата на аутсайдера Матю Хейман в северната част на Ада, в почти 38 години, и особено само седмица след приключване на счупването на радиуса през февруари и връщане към състезанията. Веднага се преоткриваше в най-често срещаната си роля като помощник на звездите в хълмовете на Ардените, начело на пелотона и завършвайки на 84, 144 и 141 позиция.Матю Хейман току-що възвърна Том Боунен.

Кажете сбогом

Легендарният Фабиан Канселара е сбогом, което той даде на любимите си кубчета, той определено беше различен. Той завърши на четвърто място в Е3 Харелбеке и Гент, докато Сагана беше напразно в Фландрия, а по пътя към Рубе за първи път остана зад масивното падане, след което падна в състезателната надпревара, пристигна на Велодром със седемминутно поражение от четиридесет и падна отново.

победа.Не беше направил същото нещо в Лиеж, беше шестнадесета. Енрико Гаспарото (1. – 5. – 12.), Варен Баргил (6. – 9. – 15.) и Роман Кройцигер (12. – 11. – 7.).Постепенно и двамата най-големи мъже от Лиеж, Wout Poels (41st-4th-1st) и Майкъл Албасини (57-ти-7-ри), се подобриха.

Едвалд Боасон-Хаген беше шестдесет и шест на Амстел, Сеп Ванмарк четиридесет и девет. Майкъл Квятковски за първи път беше заслепен от триумфа на заровете Е3 Харелбеке, след което се озова във Фландрия за двадесет и седмия, като не завърши Амстел и завърши на 36-то място в Лиеж.

Трагедия

Най-ужасното нещо се случи по пътищата между Гент и Вевелгем. Antoine Demoitié на Wanty Group Gobert се поддава на масови наранявания, когато в него влетя съдия мотор. Друг мотоциклетист е карал две седмици по-късно към “Елий Вивиани” на Скай в Скръм Арбер в Париж-Рубе, за щастие без сериозни последствия.А за Фландрия да смени механиката, която падна, той свали стартовия автомобил Etixx.

Това е за вас, Антоин. За Antoine Demoitié (вляво) от екипа на Wanty Group Gobert, стартът на състезанието в Gent-Wevelgem беше последният в живота му и той не оцеля през есента. Тогава, когато съотборникът му Енрико Гаспарото спечели на Амстел, той каза: “Това е за теб, Антоан.”

Френек Шлек (Treas) от Валонската стрелка. И може би най-любопитното беше падането на италианския талант Фабия Фелин от Трек в Амстел.Докато шофираше, той се опитваше да фиксира счупената спирачка и го носеше със счупен нос.

Противоречия

Най-голямото, свързано с името на победителя, се проведе в Сан Ремо през март. Арно Демаре бе обвинен от италиански шофьори Матео Тосат и Ерос Кейпчи , че след катастрофата той държеше отборна кола, докато се изкачваше по Cipress, в пелотона. Но няма доказателства, че Демер остава шампион.