Организаторите на Рио твърдят, че Олимпийските игри ще успеят, но 30% от билетите са непродадени

С по-малко от месец, за да отиде до церемонията по откриването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро на 5 август, бразилският спортен министър заяви, че близо една трета от билетите не са продадени. Леонардо Пичиани потвърди 70% билетите бяха продадени и каза, че въпреки многото проблеми, които помрачават отброяването, бразилското правителство е “напълно уверено, че Олимпийските игри ще бъдат успешни”. Picciani отново се опита да успокои страхове, които варират от ефектите на икономически и политически срив в Бразилия, загрижени за вируса на Зика и замърсяването в залива Гуанабара, където ще се провеждат ветроходните мероприятия. Въпреки че той отказа да критикува пряко парада на голфърите, които отказаха да вземат участие, на Зика, Picciani каза, че никой, който пътува до Рио за игрите, няма да бъде засегнат от вируса. “Четиридесет и три тестови събития са проведени в множество спортове с 7 000 спортисти и няма случаи на Zika или денга треска са били записани “, каза той. “Ние не очакваме някой от спортите да бъде изложен на риск от замърсяване на Zika по време на Игрите”. Той обеща, че броят на случаите ще бъде “много близо до нула” през август. Рио 2016: “Шанс на инфекция много вероятно” след тестове показват степен на замърсяване Прочети повече

Picciani също заяви, че лабораторията в Рио, която е акредитирана от Световната антидопингова агенция, ще бъде възстановена преди началото на игрите. “Имаме очаквания, че Уада ще реакредитира лабораторията преди Олимпийските игри.Той е готов за изпълняваната задача. “Потвържденията на спортния министър за лабораторията изглежда са в противоречие с по-ранните предложения от новия генерален директор на” Вада “Оливие Ниггли, миналия месец, че е малко вероятно да бъде готов навреме.

Picciani потвърди, че президентът на Бразилия Дилма Русеф, който е изправен пред процесуалните актове по имиграцията, когато Игрите са приключили като част от политическата вълна, която заплашва да ги засенчи, ще бъдат поканени на церемонията по откриването заедно с останалите живи бивши президенти. В отговор на въпроси, свързани със сигурността, Пичани подчерта, че повече от 9000 членове на националните сили за гражданска защита ще бъдат разположени заедно с федералната полиция и въоръжените сили.

Един област от особено значение е залива Гуанабара.Пикчиани заяви, че конкретните области, в които ще се провеждат олимпийските състезания, са “напълно обезвредени”. Той призна, че заливът като цяло е бил само “55% отстранен”, доста под целта от 80%. Това е работа, която продължаваме да правим, защото това е важно не само за Олимпийските игри, но и за Олимпийските игри. за населението на Рио, също “, каза той.