Няколко дни преди Бразилия отиде на Световното

Не спите преди тренировка

„Тогава бях щастлив, когато бях пиян“, призна Адриано през 2017 година. – Мога да спя само пиян. Моят треньор Роберто Манчини и съотборниците ми забелязаха, че дойдох на тренировка с махмурлук. Страхувах се да не закъсня, затова не заспах и стигнах все още под степен. Спах в кабинета на лекарите – на журналисти беше казано, че мускулите ми се свиват.

Най-големият нападател на виртуалния свят. Тъмната съдба на феноменалния Адриано

Съотборниците му се опитаха, колкото можеха, но не можеха да стигнат до Адриано.

– Той игра, вкара и посочи към небето, посвещавайки всяка цел на баща си. Но след това обаждане всичко се промени. Иван Кордоба прекара една нощ с него, след което реши да попита: „Адри, ти си като смес от Роналдо и Златан Ибрахимович. Осъзнаваш ли, че можеш да станеш най-добрият в света?

Но той не го интересуваше. Беше депресиран и глух за всякакви думи на подкрепа.

Две години по-късно той откри огромна възможност да върне всичко в нормално състояние.

Няколко дни преди Бразилия отиде на Световното първенство през 2006 г. в Германия, където бразилците бяха смятани за фаворити поради такива звезди като Роналдиньо, Кака и всъщност, Адриано, нападателят даде голямо парти за приятели.

„Всичко беше проведено в клуба„ Квебра Мар ”недалеч от бъдещия„ Олимпийски парк ”в Рио. Бяхме много щастливи за Дидико (псевдонимът на Адриано сред близките) и чакаше той да стане най-добрият голмайстор в Германия, да спечели Световната купа и да носи чашата по улиците на семейния си фавел. Той беше скромен, тихо момче, но го видяхме като бъдещ герой ”, спомня си близък приятел на голмайстора.

Клубът бе избран предимно, защото беше безопасен за приятелите, които вече бяха преследвани заради контрабанда на наркотици. Някой дори принадлежеше на “Commando Vermelho”, най-голямата банда в страната. Адриано знаеше още от детството си, когато играеха бос по улиците на Вила Крузейро. Но не всеки може да стане император – някой отиде да работи за местните власти. Един от участниците взе участие в размяна на огън с полицията.