Новак Джокович разказва как е била предложена $ 200 000, за да се определи един мач

В ден на удължен драма и трескави спекулации, Новак Джокович се изказа в дълбочина за първи път около които се предлагат $ 200 000 (£ 140 000), за да се определи един мач преди 10 години и Роджър Федерер, най-почитаната играч на играта, наречена късно твърдения, за да бъде излъчен по Би Би Си във вторник вечер, “пресилено”.

Джокович и Серина Уилямс, играчите най-висок ранг в мъжете и жените в играта, бяха категорични, че няма закононарушения извън непълнолетен инциденти по ръбовете на спорта и посочи, че са били произведени без твърд доказателства.

те казват, че има “кеш за документи”, простираща се назад до 2007 г., която се излага “широко разпространена заподозрян уредени мачове в най-високо ниво на световния тенис, включително и на Уимбълдън.През последното десетилетие, 16 играчи, които са класирани в топ 50 са били многократно е сигнализирано за почтеност Звеното за тенис (TIU) над подозрения, че са хвърлени мачове. “Facebook Twitter Pinterest Тенис служители отхвърлят уредени мачове прикритие

След като изключите вълнуващ млад корейски Hyeon Chung в три бързи серии от първия ден на Откритото първенство на Австралия 2016 шампионка Джокович каза: “аз не съм чувал за историята и аз прочетох, че има няколко играчи споменато, които не са активни повече, говорим за мачовете, които се случиха преди почти 10 години. Разбира се, няма да има място за всеки уговорени мачове или корупция в нашия спорт. Опитваме се да се запази възможно най-чисти.Ние имаме, мисля, спорт, който се е развила, и са модернизирани нашите програми и властите да се справят с тези конкретни случаи.

“Не мисля, че сянка се хвърля върху нашия спорт. Хората говорят за имена, които гадаят тези играчи са. Но има реални доказателства или доказателства все още на всички активни играчи, за този въпрос. Докато това е така, това е просто спекулация “.

” За съжаление имаше някои, в онези времена, тези дни се появиха слухове, някои разговори, някои хора щяха наоколо. Те са били обработени. През последните шест, седем години, аз не съм чул нищо подобно.Аз лично никога не е бил подхожда директно, така че няма какво повече да се каже за това. “Facebook Twitter Pinterest Серина Уилямс каза, че не е знаел за мача е била установена. Снимка: подемния Irham / EPA

Натиснат по-нататък, той продължи с думите: “Това ме накара да се чувствам ужасно, защото аз не искам да се, така или иначе, свързани с това. Някой може да го наречем една възможност. За мен, това е акт на unsportsmanship, престъпление в областта на спорта, честно. Аз не го подкрепят. Мисля, че няма място за него във всеки спорт, особено в тениса.

“Винаги са ни учили и са заобиколени с хора, които са възпитани и, знаете ли, уважавани ценности на спорта. Това е начина, по който съм израснала.За щастие за мен, аз не трябва да, знаете ли, да участват пряко в тези конкретни ситуации. “

Преди това, което може или не може да бъде експлозивни разкрития на Би Би Си във вторник вечер, имаше смисъл тук след първия ден на турнира, че единственият начин тези затоплят претенции да навредят на спорта е, ако играчите са кръстени. Федерер добавена необичайно сърдит глас на историята, когато се изправи срещу медиите малко след рутинна победа над грузински Николоз Basilashvili. Той е особено разстроен от твърдението, че един от играчите по подозрение беше велик шампион шлем. “Искам да кажа, това е, като, кой, какво? Това е, като ги хвърлят наоколо.Толкова е лесно да се направи това “, каза той в рядко състояние на възбуда.

” Бих искал да чуя името. Бих искал да чуя имена. След това най-малко това е бетон неща и всъщност можете да дебатират за това. Беше ли на играча? Беше ли екипа за поддръжка? Кой беше? Беше ли по-рано? Беше ли двойки играч, един играч сингли? Кои шлем? Това е така навсякъде. Това е глупост да се отговори на нещо, което е чиста спекулация.

“Това е супер сериозен и това е супер важно да се запази целостта на нашия спорт. И така, как високо се отиде? Колкото по-висока тя отива, толкова по-изненадан щях да съм, няма съмнение за това. Не е за хора се приближи, но само хора го правят по принцип.Просто мисля, че няма място изобщо за този вид поведение в нашия спорт. Нямам никакво съчувствие към тези хора.

“По моя часовник [като председател на Съвета на Player ATP], ние го обсъжда в началото на деня. Но аз всъщност никога не е чувал за него, докато той е възпитан по време на среща играч .. Дойде напълно от лявото поле. Не е имал представа за какво става дума. Не знаех, че е съществувал.

“Аз не бях се приближи. Но това няма значение дали съм бил помолен или не; Аз не съм. Това е малко пресилено.

“Залози се случва по целия свят във всички спортове. Футболистите…необходимостта да се уверете, че целостта на играта се поддържа, защото без това, защо дойде и да гледаме този мач тази вечер или всеки мач?Защото просто не знам резултата. В момента, в който стане отне, няма смисъл повече да бъде в стадиона. Ето защо това е супер важно да ги поддържат чисти “Тенис изглежда е в отричане, но претенциите на мачове не са нови. | Оуен Гибсън Прочетете повече

Според високопоставен източник, това е много малко вероятно всички играчи ще се нарича по Би Би Си. “Бих се изненадал,” каза източникът Гардиън “, тъй като те потенциално ще бъде в продължение на огромни проблеми за клевета. Освен ако имат доказателства срещу тях, те са по трудни земята. “

За голямата част от деня, лихви премине от съдилищата в залата за пресконференции, където администратори и играчи бяха организирани интервюта, като че ли на транспортна лента на подозрение и съмнение.Марин Чилич, който спечели Откритото първенство на САЩ преди две години и напредва, без да вдига шум във втория кръг тук, побеждавайки Тиемо де Бакер 6-7, 7-5, 6-2, 6-4, каза той никога не е бил помолен да си сътрудничи с мач фиксатори. “Не, аз никога не е имал на този вид ситуация и, дори и ако го направя, аз ще излезе на АТР, на хората, които работят за това.”

Знаете щети играчи scattergun спекулации повсеместно? “Не, не е за мен. Знам, че съм много далеч от залагания, въпреки че е много популярен в Хърватия. Много хора искали да играят хазарт, но аз знам, че съм в безопасност, че аз не правя никакво залагания. Това е много далеч от мен.Facebook Twitter Pinterest Даниел Köllerer: стотици бяха приближи да се определи тенис мачове

“Имам голяма вяра [в администратори на играта]. Те са момчетата си вършат работата и предполагам, че те са го върви добре. Те знаят какво трябва да се направи, за да се запази този спорт, какъвто е. Нямам представа [ако съществува уговорени мачове]. Надявам се, че не. Това е по-скоро въпрос за единица цялост. Но не, не мисля, че тя съществува, а не на това високо ниво “.

” Честно казано, аз наистина се надявам да не “, каза тя. “За мен спортът винаги означаваше много повече от пари. Знам, че колкото по-успешно сте и повече мачове, печелят, толкова по-голяма парична награда ще получите.Но в крайна сметка това никога не е било моят личен фактор за шофиране в спорта. Има още много повече на линията. Има конкурентноспособност. Има предизвикателството да бъдеш по-добър. Играе се пред хиляди хора, играеш срещу някой в ​​мрежата и се опитваш да спечелиш този мач. Когато сте навън, не става въпрос за пари. Gilles Simon, който победи Васек Попсилил в четири малки групи, за да стигне до втория кръг, е член на Съвета за играчи на АТП. Той каза по-късно: “Това е малко като анти-допинг – чувстваш, че някой отпада бомба в първия ден на шлем. Има ли някакви доказателства? Кажете го и всички ще се радват да знаят и да предприемат действия. Но да го направя?Аз наистина не разбирам. Имаме TIU. Знаем, че това е важно и може да увреди много нашия спорт, така че обръщаме внимание. Няма много какво да се каже, защото в нея нямаше много. “Уилямс, който говори след победата си по-тежка от очакваното 6-4, 7-5, спечели над италианската Camila Giorgi и каза:” Да, току-що чух за това днес, просто Като предупреждение, че мога да бъда попитан за това. Но това е буквално всичко, което съм чувал за нея. “

Никога не беше чувала лично, че мачовете са фиксирани. – Не че знам – каза тя. “Когато играя – и мога да отговоря само за мен – играя много усилено и всеки играч, който играя, изглежда играе твърдо. Като спортист правя всичко, което мога, за да бъда не само велик, но и исторически.Ако това се случва, аз не знам за това. Аз съм нещо като понякога в малко балон “.