Нимбурк има сметка при адвокат, силезийците чувстват шанс за успех

Чешкият шампион ще запази евентуална победа в Атина в борбата за квалификационната четворка до плейофа, на която Нимбурк вече губи две победи. След последното поражение с Дижон, за шести път в един сезон, играчите признаха, че целта сега ще бъде главно пето или шесто място.

“Предварителният влак ни е пропуснал. Сега трябва да се съсредоточим върху това да оставим два отбора зад гърба си и да играем поне на Купата на FIBA ​​Europe”, каза Войтех Хрубан, най-добрият стрелец на Нимбурк.

Но изненадващо резултатът все още би могъл да ги развълнува. И това би била победа над Атина, която досега загуби нито един мач и ръководи групата.

„Не трябва да се отказваме, може да се случи нещо. Сега отиваме в АЕК, където трябва да стъпим изцяло и да се опитаме да донесем победата. Определено не се отказваме и ще се борим за всяка точка.И тогава ще видим “, добави Мартин Криж.

Нимбурк успя да спечели 98:88 в Атина през март. След това обаче той загуби с 82:93 отмъщение и отпадна от късмета, докато АЕК стигна до титлата. В тазгодишния Нимбурк в Прага той изигра още един добре балансиран двубой с известния гръцки клуб и загуби 93:94 след две продължения.

Той има какво да върне на гръцкия съперник. Ключовата фигура е американският пивот Винс Хънтър. Janolis Larentzakis 23 точки.

Също така опитните играчи Душан Шакота и литовката Йонас Мачулис, които помогнаха на Реал Мадрид да спечели Евролигата преди три години, също са важни играчи.Но сега треньорът на тима Петър Чадек има вероятно най-добрият шанс да спре серията, тъй като ще посрещне швейцарския тим от Фрибург и с една-единствена победа. Тя е над Опава 97:79. Силезийците ще се опитат да си отмъстят и да продължат да се бият на масата.

Но за това Чудек трябва да намери начин да спре силните бири – сенегалският Бабакар Туре има 23 точки и 16 борби в първата си битка, т.е. Американецът Андре Уилямсън добави 17 точки. И двамата са ключови герои през целия сезон.