Ние отлично помним Оскар в неговите изяви на Челси

Талиска, 24-годишен халф, обяви себе си за член на Бешикташ. Всички знаеха, че той е талантлив, но процъфтява в Турция. Челси и Манчестър Юнайтед всички искаха да подпишат бразилец, но той избра Гуанджоу Евъргранд.
Подобно на Бакамбу, Талиска играе добре – за “китайските тигри” той вече е вкарал 16 гола в 18 мача и е направил четири асистенции. Статистиката е мощна, особено след като той дори не е нападател.

2. OSCAR (“Shanghai SIPG”)

Небесни звезди. 10 най-добри играчи от Китайската Суперлига

Ние отлично помним Оскар в неговите изяви на Челси. Бразилският халф е технически и ефективен, но когато през януари 2017 г. Шанхай SIPG му предложи 54 милиона паунда, нито клубът, нито футболистът можеха да откажат.
За 29 мача Оскар записа 18 асистенции и 12 гола. Досега изглежда, че никой няма да му попречи да вземе златото от Суперлигата.
Оскар е само на 27 години и все още има шанс да се върне в елита на световния футбол.

1. PAULINO („Гуанджоу Евъргранд Тейбао“)

Небесни звезди. 10 най-добри играчи от Китайската Суперлига

Кариерата на Паулиньо е много странна. В „Гуанджоу Евъргранд” той се премества от Тотнъм през 2015 г., а две години по-късно Барселона го подписа за 36 милиона паунда. След това той се връща на заем в Гуанджоу, където през януари 2019 г. е подписан за 37 милиона.

Защо да се върнем? Има много теории, но се смята, че има проблем с фитнеса. Той беше твърде свикнал да бъде мързелив в Китай. В Пример, културата е напълно различна.
Не трябва да забравяме, че бразилецът вече е на 30 години. В Китай той е звезда, която няма равни.

Любопитното е, че Паулиньо все още се призовава за националния отбор на Бразилия – все още има барут в старата кутия за кучета.

Постепенно завършва текущият прозорец за прехвърляне. Според традицията, която се е развивала в продължение на много години, през януари повечето клубове не са склонни да се държат на пазара, предпочитайки да придобият играчи изключително за проблемни позиции или в невероятно изгодна ситуация.