Несваба изпълни първата си цел, сега той ще пътува между Чехия и Белгия

Първата от предсезонните цели може да бъде проверена като изпълнена. Мотоциклетистът на ЧЕЗ Cyklo Tábor Ян Несвадба завърши на финалното състезание на чешката циклокрос купа Toi Toi Cup в Млада Болеслав през уикенда като най-добрият от чехите и пое преднината на колегата си Томаш Папрстек.

От септември, когато серията започна, тя показа най-стабилната форма. Когато белгийците не започнаха, той спечели с едно изключение. И в по-натоварената конкуренция не пусна чехите пред себе си. Уников, Хлинско, Жицин, Слани, Колин, Ябкенице и Млада Болеслав. Това бяха бизнесите, в които той трябваше да се окаже най-добрият. „Много се радвам. Това е една от сезонните цели, които си поставих “, казва 27-годишният ездач.В крайна сметка в Jabkenice той пусна своя сънародник Томаш Paprstka да продължи. „Аз съм втори за последните две години. Винаги ми се е случвало да не съм състезавал. Може би поради болест или не съм завършил поради грешки или технически проблеми. Сега успях да го гледам и в последното състезание в Болеслав дойдоха на подиума след двама белгийци “, казва Несваба.

Той нарече Хлинско най-трудното състезание от цялата серия. „Спечелих го, но не съм имал ден там. И най-накрая имах около пет или шест секунди пред Honza Skarnitzl “, спомня си Несвадба. „Напротив, най-лошото беше в Уников в началото. Там имах някои технически проблеми и завърших едва на осмо място. “Най-близки са двете световни купи в Намюр и Хейсден-Золдер на 23 и 26 декември, финалът на Купата на Швейцария на 2 януари и домакинското първенство десет дни по-късно. , Водещ е Дейвид ван дер Поел. „Те са хълмисти раси. Там често е кал и това ме устройва “, казва чешкият шофьор, защо се справя толкова добре този сезон. Той иска да го подобри на две коледни състезания в Белгия. За разлика от останалата част от националния отбор обаче, той няма да остане там между 23 и 26 декември. „Жена ми е в деветия си месец от бременността, така че всеки ден очакваме да се роди бебе. Резервирах билет от Брюксел до Прага на 23.Декември и след два дни се връщам отново “, казва чешкият представител.

Заглавия за Tabor

той също кара в Млада Болеслав като първенство на Чехия за младежки категории. Най-големият успех на състезателите на ČEZ Cyklo Team Tábor беше кадетът Матяш Фиала, който спечели майсторски и стана новият чешки шампион. Той е и победителят в цялостното класиране на Toi Toi Cup 2018 в своята категория.

„Това са неописуеми чувства. Страхотно е!Наистина бях красива ”, описа Матиаш Фиала за cyclocross.cz, който решава преднина в първата обиколка. второ място и гледах общото първо място в Купата на Чехия. Имаше ледени плочи, което беше опасно само с предната спирачка. Хонса ми липсваше, имам десет метра, които запази до финала. Не заемам второ място като разочарование; Може би малко лош късмет “, отбелязва paloupalík.