Неотдавна пресата измъчваше кралския клуб

Под негово ръководство Челси спечели повече от един трофей, но това не беше достатъчно за Роман Абрамович. По-късно той ще получи предмета на желанията си, много по-късно, отколкото той отхвърля Моуриньо и замества един специалист като главен треньор, губи състезание от манчестърските клубове в националното първенство.

Символично е, че Купата на Шампионската лига ще бъде донесена не от главния треньор, а от асистент, който действа като кормчия, който започна сезона като асистент на младия Андре Вилас-Боас, който следва следите на Моуриньо. След като постигна голям успех начело на “Интер”, “специалното” се нуждаеше от ново предизвикателство. Хосе отиде да завладее примери, оставяйки шампионския отбор в Италия. Какво се е случило с “Интер” след заминаването му – е известно. Но си струва да се обвиняват португалците? Три сезона в Испания станаха двусмислени в кариерата на Моуриньо. От една страна, той успя да спечели националното първенство, но никога не успя да донесе дългоочаквания европейски трофей в Реал Мадрид.

Неотдавна пресата измъчваше кралския клуб с всякакви изобретения, клюки и слухове за междукоманден конфликт между треньора и играчите. Наистина ли е – не е известно. Миналия сезон начело на “крема” определено ще отиде при пасивния португалски специалист. Въпреки това, да се твърди, че той не се справи със своята задача е много спорно. Какво ще се случи с “Реал” след времето му на заминаване ще покаже. Ще ви кажа, че Хосе вече не се интересува. Той се завръща там, където е бил добре, където е бил обичан и уважаван от феновете, където е бил възхитен и похвален. Моуриньо винаги е бил честен и не крие факта, че един ден ще се върне в английската Висша лига.