НБА звезда Кевин Гарнет да обяви пенсиониране след 21 сезона

Кевин Гарнет, първият играч от две десетилетия, който ще скочи директно от гимназията до НБА, който стана един от най-внушителните присъстващи в първенството, ще се пенсионира след 21 сезона.

40- годишният поща и Минесота Тимбърулвс дойдоха в споразумение в петък и съобщението за пенсиониране от Гарнет се очаква скоро, предаде Асошиейтед прес източник.

Garnett ще бъде освободен от вълците и ще събере цялата си заплата от $ 8 милиона за следващия сезон. Това е същият подход, който Сан Антонио Спърс взе с Тим Дънкан.Лицето говори под условие на анонимност, защото Гарнет не е обявил решението си. Роден в Южна Каролина прекарва повече от 13 сезона с Timberwolves и е наречен Най-ценен играч през 2004 г., когато той ръководи клуба на Появата на финалите на Западна конференция, която остава най-доброто от тях след сезона.Той също така спечели шампионат и се появи в два финала на НБА с Бостън Селтикс. Гарнет, който се прехвърли в академичната кариера “Фарагют” в Чикаго за своята старша година, дойде направо в НБА от гимназията през 1995 г. като Коби Брайънт, Трейси Макгрейди и Леброн Джеймс, за да направят същото.

“Кевин Гарнет ще слезе като един от най-големите конкуренти в историята на нашия спорт”, изпълнителен директор на Националната асоциация на баскетболните играчи Каза Микеле Робъртс в изявление в събота. “Неговата упорита работа и отдаденост на играта през нощта и през нощта го направиха един от най-пълните играчи в НБА.KG донесе невероятна интензивност на съда, което го доведе до награда за MVP, награда за защитник на годината, а по-късно и шампионат в Бостън.

“Той е оставил незаличим знак върху играта, която има и ще продължи да вдъхновява едно поколение, което да следва стъпките му”. Той се пенсионира в най-печелившия играч в историята на НБА с над 330 млн. долара.