На първо място, “Челси” фенове призоваха Morata пощади “Реал”

На първо място, “Челси” фенове призоваха Morata пощади “Реал” не си струва много пари, а колегите им обръщат внимание на факта, че Лукаку играе за английски шампионат средни селяни и отбеляза само външни лица. И тогава всеки трябваше да направи точно обратното. И феновете на “Челси” нитове видео тромави действия Лукаку и феновете, “Манчестър Юнайтед”, събрани статистически данни за Morata-та минута в испанското първенство. Амбивалентност, както е.

Вестниците затоплят вълнението около трансферните рокади с безкрайни аргументи за това кой е реалната цел номер едно за Конте: Мората или Лукаку? Кой по-добре подхожда на отбора: слон или кит?

Зад всичко това изглежда, ние престанахме да разглеждаме тези покупки изолирани една от друга и пропускаме тяхната самооценка за всеки един от отборите. Мората за Челси е идеален заместник на Коста, нападателят, който знае как да победи, играе добре с главата си и може да разгърне контраатака.

Състезание с оръжие. Как да оценим трансфера на Мората в Челси? Снимка: Метро, ​​АС

Той не впечатлява с размера си, но никой не каза, че “Челси” се нуждае от гигантски какъвто и да е. Morata – играчът е достатъчно умен, гъвкав и гъвкав, за да се чувства като такъв партньор, например, като Eden Azar.

И прехвърлянето на мората е статус. Независимо как втората биография на Бензема в “Реал” остана с него, той изигра достатъчно, за да сложи двадесет топки. Това е – повече от първия преди него Бензема. Той също така играе в полуфиналите на Шампионската лига, след това за Ювентус и победи “Реал”. Morata – озаглавен, чистокръвен и трансфер на статут, докато самият той – голям фен на Comte.

Можете да се чудя, ако неговата роля в адаптацията на Morata играе в “Челси” нови фактори, като например ролята на основен нападател и един от основните звезди, му е платил сумата и всички неща от този род. Но логично да извадим отговорите предварително няма да се окаже никога. И за да заложите на играч на Мадрид “Реал”, който вкара двадесет гола на сезон – това не е срамно по никакъв начин. Ако всичко друго, Диего Коста миналия сезон вкара за Челси почти толкова – само още две.