На популярна писта Хамилтън иска да се върне към печелившата вълна

Двоен световен шампион от веригата в Монреал спечели два пъти и след позора в последното състезание в Монако иска да следват.

Миналата година, когато Хамилтън цветовете на Mercedes първенство ясно царува, раса Канада не успя да завърши поради проблеми с спирането.

“Така че тук искам да прав настроение, винаги е любимата ми раса, и тук е добра възможност да се върнете към първата позиция”, каза водещият човек на първенството, след като втората и третата в последните две състезания.

преди две седмици в Монако тактическа грешка, след като отборът му губи само да съотборник Нико Розберг от Германия, но също така и с Ферари Себастиан Фетел, друг германски пилот. “Мисля, че ние сме били vyříkali, това беше за мен голямо разочарование, но сме се научили и сега ние искаме да покажем, че сме назад”, заяви Хамилтън.

Brit във всяко състезание в Канада, който завърши , той беше на подиума. “Racing е фантастично там, градът е страхотно, публиката ентусиазиран, винаги има Насладете се на много забавно”, заяви Хамилтън. “Имам много спомени за пистата, включително и първата победа – напомни той. “Този сезон имам страхотна кола, екипът зад мен, така че нищо друго освен победа не искам”, каза той.

Хамилтън води първенството 126 точки.Розберг, който ще бъде в Канада, за да атакува третата поредна победа, има десет точки по-малко, а на трето място с 98 точки Фетел. Шофьорите на Мерцедес отново са големи фаворити, тъй като са спечелили квалификацията в последната седемнадесета Гран При. Хамилтън го е направил в пет от последните шест състезания, Розберг го победи само в Испания.

Розберг в Монако стана едва четвъртият пилот в историята на този известен състезание по улиците на княжеството спечели три поредни. И той може да направи своето самочувствие в Канада, където беше най-бързият в квалификациите миналата година.Взаимната им дуел с Хамилтън опреснява на факта, че и двете ще има нов двигател, чиято производителност и ефективност на спиране са резултат от Канада ключови фактори.

Миналата година победата ще защитя австралийски Даниел Рикардо с колата на Ред Бул , но той няма шанс.