Най-големият нападател на виртуалния свят

Най-вероятно яркото отклонение от футбола няма да се случи. Нападателят не само се успокои, но и загуби бившия си ентусиазъм, позволявайки му да се втурне към противника без наказание и напълно да игнорира защитниците. Мястото на инфекциозно самочувствие беше взето от съмнение и апатия.
Какво стана с футболиста, който трябваше да бъде страхотен? Защо огромният „император“, както го наричаха в Италия, се отказа от трона?

Когато нещата се промениха

Могат да се припомнят много причини, но се откроява една конкретна точка, която превърна наследника на Роналдо в отпуснат тридесетгодишен бум. Смъртта на баща му.

Най-големият нападател на виртуалния свят. Тъмната съдба на феноменалния Адриано

Лима, 25 юли 2004 г. Adriano отбелязва най-важния гол в продълженията. Бразилия наказва Аржентина в финала за купата на Америка. След мача той посвещава победата на един човек. – Тази титла принадлежи на баща ми. Той е най-добрият ми приятел, моят партньор. Без него аз съм нищо – каза той със сълзи в очите си.

Неотдавна баща му Алмир страдаше от сериозни здравословни проблеми. Девет дни след момента на победата на сина си в Перу, той почина от инфаркт на 45-годишна възраст. И удари 22-годишния нападател. Силно.

– Отец Адриано изрева за него и контролира поведението му. Но тогава се случи нещо ужасно: те пуснаха Бразилия и разказаха за неговата смърт ”, спомня си Хавиер Занети.

– Видях го да плаче. Хвърли телефона на пода и започна да крещи. От този ден Морати (директор на Интер) и аз решихме да го защитим като брат.
След финалите бразилският треньор Карлос Алберто Паррейра беше силно развълнуван от мача на своя район: „Той ще влезе във футболната история. Той ще вземе участие в следващите три световни първенства, нямам съмнение. Вместо това, кариерата на Адриано бързо изчезна. Може би той ще проведе една партия след друга, но няма да има какво да празнува.