Муньос е роден на 19 януари 1922 г. в Мадрид

Реал Мадрид е известен със своите звезди и серия от постоянно променящи се треньори. По време на златната ера между 1955 и 1960 Реал Мадрид промени доста наставници. След това, през 1960 г., бившият капитан и треньор на резервата Мигел Муньос става старши треньор и работи 14 години, ставайки известен не само в Мадрид, но и в цяла Европа.

Мигел Муньос е най-добрият треньор в историята на Реал Мадрид Снимка: Гол, TFT, Реал

Муньос е роден на 19 януари 1922 г. в Мадрид. Баща му беше шивач, а от детството си Мигел беше негов ученик. Само понякога успяваше да намери свободно време, което, разбира се, посвети на футбола.

Той започва да прави първите си професионални стъпки с баския клуб Logrones, а година по-късно се премества в Racing (Santander). Две години по-късно той е наречен от по-известната “Селта”, където се е случило дългоочакваният пробив: финалът на купата на генералисимус през 1947 г. Уви, той чакаше победа от Севиля с резултат 4: 1, въпреки че самият Мигел вкара гол.

През лятото Муньос се завръща в родния си град, където се готви да започне кариера в любимия си детски клуб.

40-те години бяха трудно време за Реал. Когато Муньос се присъедини към кралския клуб, той рискуваше да прелети до второто подразделение и феновете се оплакаха, че са отишли ​​на стадиона „Първа дивизия, но погледнали играта на втория отбор”. Но скоро всичко се промени: благодарение на Алфредо Ди Стефано, Реал се върна на състезанието и спечели първото си първенство за 22 години. Това беше първият трофей за Муньос. През 1954 г. отборът защити титлата и спечели първата си Латинска купа.

През 1955 г. “Реал” за първи път се опита на европейската купа, където в първия кръг на плейофите чакаше швейцарската “Сервета”. В последните секунди на мача Муньос откри резултата с Реал Мадрид; Това беше първият гол на отбора в историята на състезанието. Той също така стана първият капитан на Реал Мадрид, за да спечели желания трофей.

Година по-късно постижението беше повторено – този път у дома срещу Фиорентина. Скоро към него беше добавена латино чашата.

Ролята на Муньос в успехите на клуба през 1958 г. е сведена до минимум. На 36, той решава да окачи обувките на един пирон, за да не се „направи глупак”. По време на кариерата си в статута на капитан той поведе отбора до четири шампионски титли и четири европейски купа. Името му завинаги е записано в аналите на историята. За щастие, той все още не е свързан с футбола.