Мнозина в Челси са ядосани на това как се развива сезонът

Mount излезе в 26 от 33 мача в лигата и няколко пъти излетя поради травми. Когато е във форма, той винаги играе. Общият халф отбеляза 4 гола и направи 2 асистенции. Особено важно е да отбележим неговата „висока точка” срещу „Манчестър Юнайтед” в Купата на лигата.

Понякога изглежда, че Мейсън все още не е готов за Висшата лига – той е на 20 години и все още не е създаден физически. Но има потенциал и шанс да го дадем.

Екипът в общи проблеми с централните полузащитници, особено такива креативни като Mount. Без Фабрегас, сините нямат причина да не вярват на своя ученик. Той има всички шансове да се бори с конкуренти в лицето на Рос Баркли и Рубен Лофтус-Чик.

3. Ruben Loftus-Chick

Мнозина в Челси са ядосани на това как се развива сезонът – и особено Рубен Лофтус-Чик. Говорихме за неговите таланти от години, но халфът никога не е имал реален шанс да се покаже. Миналия сезон той игра за Кристал Палас, където се показа от най-добрата страна.

Той дори стигна до отбора за Световната купа 2018 година. И те дори говориха за основата на Челси, но … нямаше късмет. Досега Рубен Лофтус-Чик е играл само девет пъти от първите минути.

Но всеки вид изглеждаше доволен от публиката. Той вкара 3 гола само за 374 минути, а през октомври ще изпрати три гола до вратата на БАТЕ. Честно казано не можем да кажем, че това му е попречило да играе по-често – с него има техника, физика и точност на преминаванията.

През следващия сезон екипът просто трябва да му се довери: договорът на Матео Ковачич ще приключи и ще има още по-малко конкуренти.

Уелската тийнейджърка Ампаду се премести от Ексетер през лятото на 2017 година. След това той обърна внимание на факта, че вече е прекарал няколко мача за основния отбор на 15-годишна възраст. Сега той е един от най-талантливите млади футболисти, които не са на лизинг. Вярно е, че това не му помогна много: Челси не вярва на един младеж, който току-що излезе в синя тениска само пет пъти (3 мача в LE и 2 в FA Cup).