Много британски колоездачи бяха ужасени от Шейн Сътън, казва най-големият ездач на БМХ

Оставката на Шейн Сътън е приветствана от няколко състезатели от британския отбор по колоездене, но някои предупредиха, че решението му да се откаже от техническия състав няма да сложи край на проблемите на организацията. Водачът на BMX Тре Уайт е казал на “Гардиън”, че атмосферата в “Британската колоездене” е ужасна, а на висшия мениджмънт е виновен.Ема Полей, която спечели олимпийски сребърен медал в календарната кампания през 2008 г., призна недоволството си от това, че организацията не е направила достатъчно за женските ездачи. Още трима настоящи ездачи от Team GB са заявили пред Guardian, че са приветствали Новината за отпътуването на Сътън, но не искаше да бъде наречен от страх да не загуби избора си за Рио олимпийските игри в Британския отбор по велосипед, хвърлен в хаос от заминаването на Шейн Сътън. Още австралийката, Крис Хой и сър Брадли Уигинс за успеха на Олимпиадата преди да поемат върховната роля на британското колоездене през 2014 г. вече бяха подложени на разследване след обвинения в сексизъм, направени от пистата Jess Varnish през уикенда.Но той остана с малка възможност, но да подаде оставка, след като той също беше обвинен, че призовава членове на Великобритания за изключително успешен параломпийски колело отбор “wobblies” и “Gimps”. Реши да се откаже, защото присъствието му се превърна в разсейване. “Поради тази причина и след като разговарях с приятели и семейство, смятам, че е в най-добрия интерес на Британското колоездене да се оттегля от позицията си на технически директор”, каза той.

Британското колоездене заяви, че е останало обичайно в централата си в Манчестър в сряда, въпреки оставката на Сътън.По време на месечната среща на “държавата на нацията” имаше малка дискусия относно проблемите, които поглъщаха организацията, като персоналът се съсредоточи вместо да докладва как подготвят пилотите за Рио. И все пак загубата на Сътън ще бъде видяна като огромен удар на един от британските сини риболовни спортове, толкова близо до Олимпиадата. Шайн Сътън: тежко говорещ австралиец, за когото конфликтът никога не е далеч Прочети повече Въпреки това, Whyte, BMX ездач на програмата на подиума, твърди, че много състезатели са ужасени от Сътън. “Не се страхувам от него, но знам някои хора, които са уплашени от начина, по който той се намира”, каза той.Той подкрепи и 25-годишния лак – който твърди, че Сътън е казал, че е “твърде стар” и “трябва само да се премести и да отиде и да има бебе” – казвайки: “Срещнах Джес много пъти и тя Просто го казва как е. Тя не е лъжец. “Уайт, който е класиран за третия най-добър ездач на BMX във Великобритания, наскоро беше заключен в битката със Сътън и други на британския колоездене, след като отказваха да му позволят Да се ​​състезава в предстоящото Световно първенство в Меделин, Колумбия, много за неговата неудовлетвореност. Той каза пред Гардиън, че настоящата атмосфера в британското колоездене не е добра. “Чувствам се, че ходейки в сградата, не се чувствам горди, че да дръпна на Джордж Джърси повече”, добави той. , “Когато влизам в сградата, не ми се струва, че се подкрепя от висшето ръководство.Моите треньори около мен наистина подкрепят и те знаят, че искам да се обучавам и да стана по-бързо и да правя толкова, колкото ми трябва – диетологът и лекарите, треньорите и физиотерапевтите. Но не и когато става дума за висшето ръководство, чийто глас всъщност се брои и чиято подкрепа имам най-много. “Шейн Сътън подаде оставка като технически директор на British Cycling Прочети повече Независимо запитване във връзка с UK Sport, Е създаден, за да разгледа обвиненията в сексизъм и тормоз и културата в британския екип за колоездене.The Guardian разбира, че в близките дни ще бъде назначена фигура с ръст и доверие от страна на британското колоездене, а докладът вероятно ще бъде публикуван преди август.

Ема Полей, която ще се състезава за Отборът на GB за първи път от няколко години в Tour de Yorkshire на тази събота заяви, че британското колоездене има по-широк проблем от Сътън. “Мисля, че проблемът е много по-голям от него”, каза тя. – Ако искаш да задаваш въпроси на Шейн Сътън, трябва да ги питаш и за Дейв Брайсфорд. Иска ми се да са му зададени още въпроси, преди да му бъде присъдена рицарството и да се премести в Небе.Тогава, когато се занимаваше с Британското колоездене, нямаше нито един женски отбор на небето. “Тя добави:” Защо никой не попита как може да се окаже, че обществено финансирано тяло като Британското колоездене се е събрало заедно с Частно финансиран отбор – Sky – на мисия да спечели британския победител в Тур дьо Франс в рамките на пет години? Защо не съществуваше подобен план за жените? Жената Giro d’Italia беше най-важната надпревара за жени, но къде беше финансирането за това? На второ място дойдох два пъти и никой от британското колоездене не предложи да се съберат екипи, които да ми помогнат да спечеля. “Тя обаче подчерта, че по-голямата част от персонала на” Британско колоездене “е трудолюбив и ангажиран. – Не им пука дали сте черни, бели, зелени, лилави, мъжки или женски.Не им пука какви гениталии имате: те просто искат да ви помогнат да спечелите медали “, каза тя. Анди Харисън, директорът на програмите на British Cycling, ще поеме незабавно ролята на Sutton и ще Управлявай екипа в изграждането на Рио 2016.