Милваула битка за спасяване на вътрешността на Ден от собственици на имоти

Клубът “Лига едно” изрази загриженост пред съвета на Левишам, който се опитва да продаде на строителния предприемач подновяване на джобовете на земя около стадиона, който понастоящем е нает на клуба. Джон Берилсън, председател на “Милсуол”, е написал на членовете на ръководения от труда съвет и ги прикани да не търсят нареждания за задължителна поръчка на среща в сряда, описваща ситуацията като “предизвикателство, което застрашава оцеляването на клуба”. Ако поръчките за покупка преминат през парка, в който се намира паркингът на клуба, кафенето и центърът на Лъвовете – център за отдих със силни връзки с общността – ще станат частна собственост.През 2013 г. клубът предложи планове за закупуване и регенериране на земята, но съветът на Левишам предпочете предложението за подновяване, а Милфуу се страхуват за бъдещето си. Millwall иска да придобие собствеността и да разработи хотел, 400 жилища, настаняване за местен бизнес и нов дом за Millwall Community Trust на сайта. Клубът смята, че има право да играе активна роля в обновяването на района, като всички приходи, генерирани от хотел, и други договори за развитие потенциално намаляват финансовите му загуби в бъдеще.

Онлайн петиция срещу продажбата е подписана от повече от 12 000 души и включва съобщения за подкрепа от феновете на Уест Хем, Арсенал и Чарлтън Атлетик.Редица играчи също изразиха загрижеността си, включително и бившия полузащитник Тим Кейхил. Главният изпълнителен директор на Милсуол Анди Амблър заяви: “Това е шанс веднъж в живота да се уверите, какво е изграден на прага ни действително работи за клуба. Ако те ще разработи хотел на сайта, той трябва да се направи заедно с клуба, както виждате в Reading и други основания. Това е случай да получим справедливия си дял.

“Съветът на Левишъм е бил на ризите на Милвул през деня. Може би те не са обмисляли отговорностите си тук, защото това е голямо развитие и земята, за която говорим, е част от цялата схема. Не разбирам защо не ни позволяват да разработим схемата.Всички ние можем да се възползваме от това и да оставим останалите парчета земя на компанията за имоти.

“Денят е сигурен, преместването на Миллуу ще бъде изключително скъпо в Лондон. Но ако това е против нас в сряда, това затруднява процъфтяването и самоувереността. Ние нямаме достатъчно генериране на доходи извън действителния футбол, който ще ни помогне, когато имаме нужда от инжекции с пари в брой. “Особено разочарование е решението на Съвета на Левишъм да постигне споразумение за подновяване. Миллуул твърдят, че винаги са имали силни връзки с общността и подкрепиха кампанията за спасяването на болницата от Lewisham от правителствените съкращения през 2013 г., когато играчите носеха тениски преди мача.Съветът на Левишъм не беше на разположение за коментар, когато се свърза с Гардиън. Подновяването е свързано с преустройството на “Нов Бермондси”, проект, който според него ще създаде 2 000 работни места, 2 400 жилища и нова надземна станция. Подновяването вярва, че регенерирането на района, известен преди като Сури Канал, ще бъде от голяма полза за клуба и предложенията на Миллууд за земята не са сравними с неговата. Подновяването също твърди, че има “не намерение да продаде тази земя “на друга страна, ако бъде получена поръчка за задължителна покупка. Режисьорът Марк Тейлър заяви: “Процесът на задължителната поръчка за покупка, който се ръководи от стриктна правна рамка, е важна крачка напред в изпълнението на схемата” Ню Берондси “.Процесът е необходима стъпка, за да се доставят 2,400 нови жилища за “Левишам” – в жилищната зона “Ню Беермонд” – както и редица други предимства, включително нова надземна станция и обществени съоръжения за тази част от вътрешния Лондон. ” >

Има много коментари относно петицията срещу продажбата. Фен на “Уест Хям” Ник Дъри пише: “Подписвам тази петиция, защото футболът принадлежи на поддръжниците и не бива да ни отнемат, за да се изправят пред джобовете на другите”, каза Марлон Сътън. “Като поддръжник на Чарлтън Атлетик, в “Милвул” на терена, но като клуб те са неразделна част от ландшафта в югоизточната част на Лондон и не заслужават да бъдат ефективно осакатени от тази недобросъвестна схема. “