Масип вече далеч от възрастта да бъде вратарят на “Барселона Б”

Масип вече далеч от възрастта да бъде вратарят на “Барселона Б”. Испанецът е в структурата на клуба само поради любовта на Луис Енрике към ротацията на вратарите. Той е третият вариант на треньора. Бъдещето в основния отбор, когато има Ter Stegen и Sillessen, 28-годишният няма цел.

Решението: продавайте на всяка цена.

Андре Гомес

Задръжте, продадете или наемете? Футболисти, които не се поберат “Барселона” Снимки: Официален сайт на “Барселона”, goal.com

Къде да започна? Това беше трансфер, който имаше много смисъл, като прехода на Погба към Манчестър Юнайтед. Ако поставите ръката си върху сърцето си, нещо друго по време на Евро-2016 г. беше ясно, че бившият халф “Валенсия” не е най-лесно, и с него се случва странни неща. Мнозина вярват, че с появата на Гомес “Барселона” ще се затвори няколко позиции в средата на терена, като се има предвид универсалността на футбола, но това беше.

От самото начало на кариерата каталунската получи усещането, че той е толкова парализирана от страх, че го е страх да се изострят играта, удари топката, тичам и да преминете към избрания топката.

Той има шокиращ процент от спечелените единични борби, което е едва 37%. Като опитен Дрибълбъл, Гомес направи само 12 успешни удара от 26-то място. Въпреки височината си (1.88 м) и мощта, португалците излязоха победител само в 16 от 31-ия дуел във въздуха. Той направи 89% от точните предавания, което на пръв поглед изглежда като впечатляващ показател. Но той само 56% от програмите, които вървят напред, и тези пропуски не влошават играта. Той направи само 10 ключови програми през този сезон и само един от тях стана ефективен.

Той направи патетичен 10 удара в Ла Лига, а четири от тях бяха на гол – 40% точност. По-лошо, само един от тези четири опити се превръща в цел. Просто съществува неизбежното усещане, че от психологическа гледна точка все още не е достатъчно силна, за да покаже истинското си ниво в топ клуба.

Молбата му коства синьо гранат 55 милиона евро (35 от тях вече са изплатени, а останалите 20 под формата на допълнителни бонуси). Гомес е на 23 години и все още е млад. Има шанс, че доверието може да се върне към него, а през следващия сезон ситуацията ще се промени драматично. Като се има предвид впечатляващата сума от Португалската прехода, “Барселона” трябва да получат нещо от плейъра да се движат на играча на “Камп Ноу” не се оказа бедствие.

Решението: да се преквалифицира Гомес в отбранителния план на полузащитника, като заместител на Busquets. В случай на неуспех, продават през 2018 година.