Манчестър Сити се насочва към нови върхове, след като обяви рекордните 535 милиона паунда приходи

Манчестър Сити обяви рекордни приходи от клубове от £ 535,2 млн., увеличение с около 6%. Шампионите са уверени, че това ще се повиши отново през следващата година заради изгодна нова сделка с Puma.

Сити публикува резултатите в годишния си отчет за 2018-19 г., който също показва, че заплатите са се увеличили от 52% на 59% от оборота, след като е похарчил 259,2 млн. Паунда през 2017-18 г., в сравнение с 315,6 млн. Паунда миналата година. Винсент Компани: „Никога не научаваш толкова, колкото когато те удрят с дупе“ Приходите на Юнайтед за 2018-19 са 627,1 милиона британски лири, най-високите във Висшата лига, но тъй като клубът не е в Шампионската лига през този сезон, той може да намалее значително. Това означава, че Сити може да се доближи до изпреварването им от сегашното им второ място през 2019-20 г., като сделката за Puma струва над 600 милиона британски лири.Когато Юнайтед публикува резултати за първото тримесечие на годината в понеделник, приходите са 135,4 млн. Британски лири.

Председателят на града Халдун ал Мубарак каза: „Организацията вече е на ниво зрялост, което ни позволява да планираме на многогодишни цикли както по отношение на управлението на отрядите, така и по-широко в целия бизнес.

„Това стратегическо планиране ни позволи да създадем среда, в която продължаващият успех на терена е едновременно възможен и вероятно , а финансовата устойчивост е реалност. ”

Сити си осигури безпрецедентно вътрешно високо ниво през миналия сезон и спечели четири Висши лиги през последните осем сезона.Ал-Мубарак добави: „Завършването на сезон с шест домашни трофея за мъже и жени е резултат, който представлява не само сезон, но десетилетие упорита работа.“ The Fiver: регистрирайте се и получавайте ежедневния ни футболен имейл.

Главният изпълнителен директор Феран Сориано вярва, че успехът може да продължи: „Всички ние можем да сме сигурни, че ще бъдем фокусирани, устойчиви и последователни в нашия подход. Победите не са инциденти. Те са плод на внимателно планиране, последователна упорита работа и признание за необходимостта да останете смирени и гладни. ”

Сити вярва, че Брекзит може да има съществен ефект върху клуба. „Ръководството продължава да наблюдава ситуацията около Брекзит и всяко потенциално финансово въздействие от този процес“, се казва в изявление.