Кука живее страхотен момент в Сантос

Треньорът Кука преживява поредното си добро време, както в клубовете, през които е преминал, откакто управлява Ботафого през 2007 г. и почти стигна до бразилската титла през същата година. Свикнал винаги да възприема красив и обиден стил на игра в отборите си, треньорът живее в Сантос на фаза на адаптация, с по-подкрепящ модел и по-млади и по-бързи спортисти, смесени с таланти като нападателя Мариньо, звездата на Peixe.

В сряда вечер, във Вила Белмиро, плажнолюбивият черно-бял мъж разби с изключителна лекота Grêmio 4 x 1 на Ренато Гаучо и стигна до полуфиналите на Копа Либертадорес с екип, пълен с момчета и отново с опортюнизма на Мариньо .

В Brasileirão Santos е на осмо място с 38 точки, но с един мач по-малко, дори играе в няколко мача с отсъствия поради Covid-19 или алтернативни отбори заради спора за Libertadores.

Стилът на игра на Кука не е бил толкова обмислен, колкото този на други възможности в клубове като Ботафого през последното десетилетие, който е изпълнил очите на феновете и спортната преса, но не е спечелил нищо, главно поради съдийски грешки в шампионата в Рио. и Купата на Бразилия 2007.

Grêmio имаше 70% притежание на топката в мача, който в крайна сметка бе разбит от Сантос, но домакините ритаха повече по вратата (14 срещу 11) и имаха двукратни битки от отбора, трениран от Ренато Гаучо – 28 срещу 14. Цифрите показват, че Кука е избрал да вкара напред и много бързо да изненада противниците. Read more

Стратегията беше много успешна в Peixe, която напредва въпреки всички проблеми, включително финансовите, за последната част на тазгодишните Libertadores и Brasileirão. Важно е също така да се помни, че самият Кука беше за известно време извън Covid-19. Както и да е, Кука се стреми да се утвърди като един от изключителните и компетентни бразилски треньори.