Край без аплодисменти. Мълчаливото раздяла на футболиста Плашила

Полузащитник, който е играл дванадесет години в националния отбор и е направил достатъчно за чешкия футболен отбор, но никога не е спечелил напълно феновете. Във вторник, малко след загубата на мач с Турция, който изпрати чехите у дома, той каза с две думи (“Точно”), че е играл последния мач за представителството. и Томаш Росицки събраха повече. Но дори и това не беше достатъчно, за да направи Plaşla идол. Част от хората не се вписваха в стила му на игра, построен на черно, а не на цели, асистенции и цикли.Той беше критикуван за неговите небалансирани изпълнения, за игра в клубове по-добре, отколкото в националния отбор.

Другите бяха обезпокоени от суровите му изпълнения; Той отиде в Монако от Храдец Кралове на 16-годишна възраст.

Много от феновете може да не липсват в отбора, но треньорите постоянно го залагат. Въпреки че беше критикуван, той изигра всички мачове във Франция.

За първи път пристигна през март 2004 г., на световното първенство две години по-късно той изигра всичките мачове в базата. Той се вписва идеално между Poborský и Nedvěda, а треньорът Brückner абсолютно му се довери. – Неговата удивителна работа… – промърмори той повече от веднъж Да, докато работи, Пашил се отличаваше.Той винаги бе препускал много, покривайки гърба си със звездите, които бяха по-видими. Затова минаваше през клубове в големи състезания. Монако, испанската Памплона, италианската Катания, след това се връщат във Франция в Бордо, където отдавна е заместник на капитан…Малко чехи могат да се похвалят с такава футболна биография. тогава мачът на националния отбор се провали. Той е скрил най-доброто представяне преди девет години в Мюнхен, където е бил ключът към сензационната победа с 3-0 над германците. В противен случай той рядко сияеше, вкарал е само седем гола за дванадесет години.Рядко се съгласяваше на голям разговор, лесно се обиждаше от по-кратките. Еврото дълго време не каза много на терена. В първия мач той беше невидим, във втория той бе първият, който направи гол, а вторият се включи. В третия той изигра най-доброто. Ако Бабаджан, вратарят, не е спечелил красив изстрел с лявата си ръка, днес той може да бъде герой.

Но той не е, не е бил и няма да бъде. За пореден път радостта на турците беше съсипана, както и през 2008 г. След това им даде единствения си гол на еврото: той се свлече на 2: 0 в фиша и беше уверен, че отборът няма да пропусне четвъртфиналите. Грешно, Турция обърна мача в последната четвърт час. Тази година той беше убеден, че Чехия ще отиде по-далеч.Но отново, той отново удари турците и отново имаше лош ден.

След него, Плашил в кабината обяви какво се очаква: че вече няма да играе за националния отбор.

Аплодисменти от феновете той не се стремеше много често. А той дори не го чу