Копецки доминира над рали Шумава, има рекордна пета победа

“Това беше едно прекрасно състезание, времето беше. Може би това е твърде голяма жега и аз мисля, че няколко зрителите ще бъдат изгорени от слънцето, но си струваше “, каза Копецки за mediasport.cz.

В Rallye Sumava Копецки победен втори руски Алексей Lukjaňuka 53 секунди, третата Юсо Nordgren спаднали с още 50 секунди. Резултатите от финландския пилот, който по реда на първенство брои от гледна точка на вътрешния шампионат завърши в бронз стъпало Филип кобили.

“Това е един много добър резултат, може би. Мисля, че най-важното е, че сме на финала.За първи път бях тук и това не беше лошо, ”каза Лукягук, който планира да стартира и на майското рали Чески Крумлов. – Ако някой ми каза преди началото, че пред нас ще бъдат само Копецки, Нордгрен и Лукягук, вероятно щях да му се присмея. Но това ни помогна с късмета или лошия късмет на някои съперници. Но за нас тя се е развила от самото начало, “каза Марес, който призна, че все още е на земята и поддържа уважение към колата и предизвикателни писти. До тринадесетия етап е третият Вацлав Печ. , но в предпоследния тест той загуби след “пътуване” извън пистата и повреди велосипеда почти три минути и завърши на единадесето.Печ спечели ралито в миналото четири пъти. – Направихме кръга и трябва да призная, че бях виновен. Лошо, напоследък прочетено. Венка е невинен, “каза Петър Уел.

36-годишният Копецки спечели четвъртата награда в редица писти в Пилзен и Южна Бохемия вече на първия етап от петък, спечелвайки всичките шест точки и спечели 37 секунди , Днес той взе четири от осемте теста, той бе на сигурно място и разстоянието му до преследващия в крайна сметка се увеличи.

Третото състезание на чешкото първенство ще бъде ралито Чески Крумлов, което ще се проведе на 18 и 19 май.